TOBB Sanayi Odalarından 5 Yeni Proje

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kapsamındaki sanayi odasının başkanları deprem bölgelerinde seyreden ekonominin yeniden canlandırılması için bir araya geldiler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) kapsamındaki 12 Sanayi Odasının Başkanları olarak TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında, İstanbul Sanayi Odası’nın ev sahipliği yaptığı ve depremden etkilenen 11 ilin ekonomilerinin yeniden canlandırılması ve normalleşmesi sürecine destek olmak amacıyla bir araya geldik. Bu kapsamda başlatılan projeler ve hayata geçirilmesinin faydalı olacağını değerlendirdiğimiz öneriler şu şekildedir:

“Tedarikçim Deprem Bölgesinden’’ Özellikle büyük ölçekli şirketleri, hammadde ve yarı mamul tedariklerini deprem bölgesindeki firmalardan karşılamaya davet ediyoruz. Bu çerçevede TOBB Sanayi Veritabanından bölgedeki üreticilerle gerekli eşleştirmeleri yaparak, bölgedeki ticaretin yeniden canlanmasını hedefliyoruz. Tüm illerimizdeki Oda ve Borsalar ile 65 Sektör Meclisi üyelerine yönelik bilgilendirme yapılarak, ülke genelinde iş çevrelerinin projeye katılımının sağlanması hedefleniyor. Ulusal Gıda Perakendecileri Çalışması Başlatıldı Oda ve Borsalar ile Sektör Meclisleri kanalıyla ulusal çapta faaliyet gösteren gıda perakendecilerinin tarım ve gıda ürünleri ile hammadde alımlarını deprem bölgesindeki üreticilerden yapmasını amaçlıyoruz. Bu konuda başlatılan çalışmalar hızlandırılacak” ifadelerini kullandı.