Otokoç ve Plug ile Sürdürülebilirlik Yarışması

Otokoç Otomotiv, sürdürülebilir mobilite ekosistemi için Plug and Play ile iş birliği yapıyor.

Otokoç Otomotiv, operasyonları içinde uygulanabilecek, mobilite ekosistemine değer katabilecek ve halihazırda müşterisi olan erken ve ileri aşama girişimlerini bulmak için 3 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında başvuruları kabul ediyor.

Sürdürülebilirlik alanında yenilikçi çözümler geliştirmeye odaklanan start-up’ları desteklemek amacıyla düzenlenen Otokoç Otomotiv Sustainability Innovation Challenge için başvurular açıldı. Koç Holding’in 2050’ye kadar karbon nötr olma hedefleri ve sürdürülebilir bir gelecek vizyonuyla başlatılan program, seçilen start-up’ların Otokoç Otomotiv ile pilot uygulamalar ve iş birlikleri yaparak yenilikçi çözümlerini gerçekleştirmelerini sağlayacak.

Programa Türkiye ve dünya genelinden başvurular alınacak. Start-up’lar, düşük karbonlu mobilite, enerji ve su yönetimi, çevre ve atık yönetimi, eşitlik ve insanlığın geleceği için çözümler ve sürdürülebilirlik destekli yeni iş modelleri gibi alanlarda başvurabilecekler. Ayrıca, karbon ofsetleme, susuz yıkama çözümleri ve fosil yakıtların verimli kullanımı gibi daha niş ihtiyaç alanları da değerlendirilecek.

Start-up’lar, DemoDay’e katılmak için teknolojik yetenekleri, odaklandıkları alanlar ve Otokoç Otomotiv ile uyumları gibi önemli kriterlere göre değerlendirilecek. Başarılı olanlar, DemoDay’de Koç Holding, Otokoç Otomotiv ve Plug and Play yöneticileriyle bir araya gelerek sunum yapma şansı elde edecekler. Bu etkinlik, start-up’ların sektör liderleriyle tanışmalarını ve potansiyel yatırımcılarla iletişim kurmalarını sağlayacak. Başarılı start-up’lar, Otokoç Otomotiv’in iş birimleriyle entegre edilerek gerçek test ortamlarında pilot uygulamalar gerçekleştirebilecekler.

Bu programla, Otokoç Otomotiv sürdürülebilirlik alanındaki inovasyon potansiyelini güçlendirmeyi ve start-up ekosistemine mentörlük yapmayı hedefliyor. Ayrıca, dünya genelinde mobilite hizmet sağlayıcıları arasında öncü bir konuma gelmeyi amaçlıyor.

author avatar
İpek Dogan