Elektrikli Otomobilleri Şarj Edebilen Karavan: Boulder

Boulder isimli çekme karavan, elektrikli otomobil sahiplerine hem konaklama imkânı sunuyor hem de şarj istasyonunu yanında taşıma şansı tanıyor.

Kamp sever elektrikli otomobil sahipleri, şarj problemi nedeniyle şehirden çok fazla uzaklaşamıyor. Colorado Teardrops, bu soruna karşı bir çözüm önerisi getiriyor ve şarj cihazı olarak işlev gören çekme karavan ile doğa severleri buluşturuyor.

75kWh piliyle elektrikli araçları şarj etme gücüne sahip olan karavan, kullanıcısına dilediğince şehirden uzaklaşma özgürlüğü tanıyor. Karavan sahipleri, dilerlerse güneş panelleri de ekleyebiliyor ve bu özgürlüğü biraz daha uzatabiliyor. Boulder, şarjlı araçları yaklaşık 80 dakikada yüzde 80 şarj ediyor; fakat seyir halindeyken şarj edebilme özelliği bulunmuyor. 12 fit (3,65 m) uzunluğunda olan Boulder’in yakında 17 fit (5,18 m) ve 27 fit (8,22 m) seçenekleri de sunulacak. Karavanda iki kişinin rahatça barınacağı büyük boy yatak ve iki çocuk için ranza bulunuyor. Saklama üniteleri, masa, mini mutfak ve araç kutusu da karavanda yer alan diğer bölümlerden birkaçı.

Henüz prototip aşamasında olan karavan için ön sipariş alınıyor, fiyatı ise 67.000 dolardan başlıyor.