Gelişmiş Termal Yönetim Ve Elektrik Bileşenleri

Elektrik ve elektronik uygulamalar teknolojik ve dijital günlük yaşamımızda çok önemli bir rol üstleniyor. Elektrik performansına ve mekanik dayanıma yönelik talepler giderek artıyor. Elektronik bileşenler giderek küçüldükçe tamamen yeni zorluklar da ortaya çıkıyor.

Genel olarak otomotiv sektöründe otomasyon ve çapraz bağlantıya ilişkin E&E uygulamalarının sayısı giderek artıyor. Ancak alternatif tahrikler alanı, giderek metallerin yerini alan ısı yayan plastikler için büyük bir potansiyel barındırıyor. Bu uygulamaların çoğunda, ısı üretimi ve bunun etkili bir şekilde dağıtılması sorunu büyük bir zorluktur. Örneğin, pil performansını artırmak için termal olarak iletken plastikler kullanılabilir. Böylece şarj ve deşarj sırasında yerel aşırı ısınma önlenebilir ve aynı zamanda genel termal yönetim iyileştirilebilir. Pilin etkinliği ve kullanım ömrü artar. Aynı durum, elektrikli araç şarj istasyonlarında ve güç elektroniklerinde termal olarak iletken plastiklerin kullanımı için de geçerlidir.

Farklı minerallere dayalı yüksek performanslı dolgu maddeleri<br>

Yüksek enerji yoğunluğuna sahip daha fazla sayıda bileşen içeren düzeneklerin minyatürleştirilmesi nedeniyle elektronik bileşenlerin geleneksel hava soğutması ortadan kalkıyor. Isıl olarak iletken yüzeylerle birlikte ısı emiciler sıklıkla bunların yerini alıyor. Düşük ısı iletkenliğine sahip hava, ısı emici ile bileşen arasındaki ısı transferini önemli ölçüde bozabilir. Termal olarak iletken Silatherm ürünlerine sahip yenilikçi boşluk doldurucular burada önemli bir katkı sağlayabilir.

Elektronikte, çömlekleme, şok ve titreşime direnmek ve su, nem veya aşındırıcı maddeleri dışarıda bırakmak için komple bir elektronik düzeneğin katı veya jelatinimsi bir kütle ile doldurulması işlemidir. Termal olarak iletken elektrikli kaplama bileşikleri, e-mobilitede sıcaklığın azaltılması ve performansın arttırılması için çekici bir seçenektir. Kimyasallara ve neme karşı direncin yanı sıra yüksek ısı dağılımı ve mükemmel elektrik yalıtımı da gereklidir. Silatherm ürün yelpazesi, plastiklerin mekanik özelliklerinin yanı sıra termal iletkenliğini de önemli ölçüde artırır. Malzemeler aynı zamanda elektrik akımına karşı izolasyon ihtiyacını da karşılamaktadır.

Silbond erimiş silika sayesinde yüksek kaliteli elektrik bileşenleri

Ek olarak, metallerle kombinasyon halindeki elektrikli kaplama bileşikleri, bileşen hasarının yaygın bir nedeni olan ciddi termal alternatif gerilimlere maruz kalabilir. Erimiş silikanın olağanüstü özelliği, mükemmel elektrik yalıtımıyla birlikte son derece düşük bir termal genleşme katsayısıdır. Silbond erimiş silikanın kullanımı, farklı malzemelerden yüksek kaliteli, karmaşık bileşenlerin üretilmesini sağlar ve çatlamayı önler.

Daha iyi performans için yüksek performanslı dolgular

Gördüğünüz gibi, mineral dolgu maddeleri uzun zamandan beri ucuz “boşluk doldurucuları” olmaktan çıktı! Modern polimer sistemlerinin özelliklerini özel olarak değiştirmek ve bunları özel gereksinimlere uyarlamak için kullanılabilirler. Wollastonit, mika ve kaolin gibi yenilikçi iğnemsi ve trombosit şeklindeki fonksiyonel dolgu maddeleri, termoplastiklere, termosetlere ve elastomerlere olağanüstü mekanik mukavemet ve termal özellikler kazandırır. Tüm ürünlerde, müşterinin sistemine göre uyarlanmış bir yüzey kaplaması sayesinde önemli ölçüde iyileştirilmiş homojenizasyon elde edilebilir. Bu, daha iyi mekanik ve termal özelliklere yol açar.