Chinaplas 2024: Altı Yıl Sonra Şanghay’a Uzun Zamandır Beklenen Dönüş

Chinaplas 2023, etkileyici performansının ardından 23 – 26 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek ve Çin Halk Cumhuriyeti, Şangay, Hongqiao’daki Ulusal Sergi ve Kongre Merkezi’nin (NECC) 15 sergi salonunun tamamını işgal edecek ve toplam 380,000 metrekarenin üzerinde sergi alanına sahip olacak. Dünyanın dört bir yanından 4.000’den fazla katılımcıyı ağırlamaya hazır.

Karbonsuzlaştırma ve yüksek değerli kullanımın pazar eğilimleri, plastik ve kauçuk endüstrilerinin yüksek kaliteli gelişimi için altın fırsatların kilidini açıyor. Asya’nın 1 numaralı plastik ve kauçuk ticaret fuarı olan Chinaplas, endüstrinin üst düzey, akıllı ve yeşil gelişimini teşvik etmek için hiçbir çabadan kaçınmayacaktır. Sergi, altı yıllık bir aradan sonra Şanghay’a güçlü bir geri dönüş yapıyor ve Doğu Çin’deki bu yeniden birleşme için plastik ve kauçuk endüstrilerindeki beklentiyi destekliyor.

Tam RCEP uygulaması, küresel ticaretin manzarasını değiştiriyor

Sanayi sektörü, makro ekonominin temel taşı ve istikrarlı büyümenin ön cephesidir. 2 Haziran 2023’ten itibaren, Bölgesel Kapsamlı Ekonomik Ortaklık (RCEP) Filipinler’de resmen yürürlüğe girdi ve RCEP’nin 15 imzacının tamamı arasında tam olarak uygulanmasına işaret etti. Bu anlaşma, ekonomik kalkınma faydalarının paylaşılmasına ve küresel ticaret ve yatırımın büyümesinin güçlendirilmesine izin veriyor. Çoğu RCEP üyesi için Çin en büyük ticaret ortağıdır. 2023’ün ilk yarısında, Çin ile diğer RCEP üyeleri arasındaki toplam ithalat ve ihracat hacmi 6,1 trilyon RMB‘ye (8,350 milyar ABD Doları) ulaşarak Çin’in uluslararası ticaret büyümesine %20’nin üzerinde katkıda bulundu. Buna ek olarak, “Kuşak ve Yol Girişimi” 10. yıldönümünü kutlarken, altyapı ve imalat sanayine yönelik acil bir talep var ve Kuşak ve Yol güzergahları boyunca pazar potansiyeli gelişmeye hazır.

Otomobil imalat endüstrisini örnek alan Çinli otomobil üreticileri, denizaşırı pazar genişlemelerini hızlandırıyor. 2023’ün ilk sekiz ayında otomobil ihracatı yıllık %2,941 artışla 61.9 milyon araca ulaştı. 2023’ün ilk yarısında, Çin’in dış ticaretinin “Üç Yeni Ürünü” olan elektrikli binek araçlar, lityum iyon piller ve güneş pilleri, %61,6’lık birleşik ihracat büyümesi kaydetti ve genel ihracat büyümesi %1,8’lik bir artış sağladı. Çin, küresel rüzgar enerjisi üretim ekipmanının %50’sini ve güneş enerjisi bileşeni ekipmanının %80’ini tedarik ederek dünya çapında yenilenebilir enerji kullanım maliyetini önemli ölçüde azaltıyor.

Bu rakamların arkasında, dış ticaretin kalitesi ve verimliliğindeki hızlandırılmış iyileşme, endüstrilerin sürekli iyileştirilmesi ve “Made in China”nın etkisi var. Bu eğilimler aynı zamanda plastik ve kauçuk çözümlerine olan talebi de artırıyor. Bu arada, denizaşırı şirketler Çin’deki işlerini ve yatırımlarını genişletmeye devam ediyor. Ocak-Ağustos 2023 arasında Çin, yıllık %847’lük bir büyümeyi temsil eden 17.116 yeni kurulan yabancı yatırımlı işletme ile Doğrudan Yabancı Yatırımdan (DYY) toplam 33,154 milyar RMB (33 milyar ABD Doları) emdi. Temel imalat endüstrilerinden biri olarak, plastik ve kauçuk endüstrileri yaygın olarak uygulanmaktadır ve çeşitli son kullanıcı endüstrileri, yeni küresel ekonomik ve ticaret ortamının getirdiği fırsatları yakalamak için yenilikçi plastik ve kauçuk malzemeler tedarik etmeye ve en son makine teknolojisi çözümlerini benimsemeye hevesle hazırlanmaktadır.

Fuar organizatörünün global alıcı ekibi, yurtdışı pazarlara yaptıkları ziyaretlerde olumlu geri dönüşler aldı. Çeşitli ülke ve bölgelerden bir dizi iş derneği ve şirket, Chinaplas 2024‘e yönelik beklentilerini ve desteklerini dile getirdiler ve bu yıllık mega etkinliğe katılmak için delegasyonlar düzenlemeye başladılar.