Coca-Cola’nın Sesleri Yapay Zekayla Müziğe Dönüştü

Coca-Cola, izleyicilere işitsel bir deneyim sunmak için sinir bilimi ilkelerinden yararlanarak yapay zeka destekli bir enstrüman geliştirdi.

Coca-Cola, yapay zekâ destekli pazarlama alanında dikkat çekiyor özellikle yaratıcılık odaklı çalışmalar yapıyor. Bu kez, içme deneyimini simüle etmek için yapay zekâ ve iddalarına göre sinir biliminden faydalanarak dijital ve fiziksel bir enstrüman olan Coke SoundZ’yi geliştirdi. Kullanıcılar, kola şişesi açılırken ve içilirken çıkan seslerle kendi melodilerini oluşturmalarını sağlıyor.

Markanın açıklamasına göre, enstrümanla üretilen seslerin beynimizde tatmin edici duyguları tetikleme olasılığı yüksek. Dijital kullanıcı arayüzünde, kola içme deneyiminden oluşturulan sesleri temsil eden beş geçiş düğmesi bulunuyor. Bu düğmeler “yapay zekâ ile oluştur” yazan ana düğme ile melodiler üretilebiliyor. Fiziksel enstrüman olan kola şişesi şeklindeki cihazda da benzer bir kontrol sistemi bulunuyor. Coca-Cola, yapay zekânın yeni pazarlama stratejisinde nasıl kullanıldığına dair açıklamalar yapmamış. Ancak açıklamalardan anlaşıldığına göre, yapay zekâ teknolojisi, içme deneyimindeki seslerin dalga formlarını analiz etmek için kullanılıyor.

Coca-Cola, Coke SoundZ Uygulamasını Öne Sürdü

Sinir biliminin kullanımı konusunda da çok az bilgi verilmiş. Marka, Coke SoundZ’u oluşturmak için LinkedIn profiline göre bilim insanı ve bilim iletişimcisi Katherine Lewis ile iş birliği yapmış. Lewis’in enstrüman hakkındaki açıklamaları şu şekilde: ‘Köpüklenme sesinden buzun tıngırdamasına kadar her ses, beynimizde dopamin salgılama hissini tetikliyor. Bu nedenle, canlandırıcı ve keyifli sesler sağlamak amacıyla bu bilimi yapay zekayla buluşturduk.’

Coke SoundZ uygulaması, App Store ve Google Play Store’da ücretsiz olarak sunulmuş. Fiziksel cam şişe versiyonu sınırlı sayıda üretilmiş ve sadece marka tarafından belirlenen DJ’lere dağıtılmış.

@andyarthursmith

Watch me build this track from scratch with Coke SoundZ! Try it for yourself! https://cokeurl.com/CokeSoundz @Coca-Cola #BestCokeEver #cokepartner

♬ original sound – Andy Arthur Smith