Halkbank, HUBrica ile Girişimcilere Destek Oluyor

Halkbank, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin girişimcilik programlarını yürüten “YTU Startup House” iş birliğiyle HUBrica Hızlandırma Programı’nı başlattı.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, YTU Startup House ile yapılan iş birliği neticesinde girişimcilik ekosisteminde yeni bir hikaye yazmaya başlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Arslan, özellikle son yıllarda dünyada finansal teknolojilerin büyük bir gelişme gösterdiğini ve finans sektöründeki rolünün çok daha belirleyici hale geldiğini aktardı.

Finans sektöründe teknolojinin rolünün hiç olmadığı kadar belirleyici bir hale geldiğini aktaran Arslan, “Girişimcilik ruhu ve teknolojiye olan bu büyük ilgi, finans sektöründe çığır açacak ortamlar ve fırsatlar oluşturuyor. Gelişen ve değişen finansal teknolojilerin ülkemizdeki öncü bankası olarak, ‘Fikirler HUBrica’da büyür’ mottosuyla duyurduğumuz Hızlandırma Programıyla fintek ekosisteminin gelişmesine katkı sunacağız. Bu program, aynı zamanda bankamızın girişimcilik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamaya, yenilikçi fikirleri desteklemeye ve finans sektöründeki dönüşümü hızlandırmaya yönelik taahhüdünün en güçlü göstergesidir.” dedi.

Arslan, bankanın sağlam finansal altyapısını ve köklü deneyimini kullanarak üretim, yatırım, ihracat ve istihdamı destekleyen girişimcilerin yanında olduklarını vurguladı. Ayrıca özellikle kadınlar ve gençlerin yenilikçi yaklaşımlarından esinlenerek çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

HUBrica, Girişimlere Fırsatlar Sunuyor

Programda yer almaya hak kazanan 11 girişimi tebrik ettiğini aktaran Arslan, şu açıklamayı yaptı: “Programın hayallerinizi gerçekleştirmenize ve başarıya ulaşmanıza yardımcı olacağına inanıyorum. HUBrica’nın sunduğu destek ve kaynaklarla büyüme ve başarı yolculuğunuzda sizlerin yanında olacağız.”

Programa katılmaya hak kazanan girişimciler için geniş bir değerlendirme sürecinin ardından çevrimiçi eğitimler hazırlandı. Altı ay sürecek olan bu programda, uzman eğitmenler ve mentörler desteğiyle girişimciler eğitimlerini tamamlayacak ve ürünlerini çeşitli pazarlar ile platformlarda tanıtma fırsatı bulacaklar. Programa katılan girişimciler ayrıca banka yöneticileri ile bir araya gelerek, üst düzey bir ağ oluşturma, kitle fonlaması ve yatırımcı toplantıları gibi olanaklarla yatırım çekme imkanına sahip olacak.

Programı başarıyla tamamlayıp mezun olan girişimler için Eylül 2024’te bir Demo Day etkinliği planlanmakta. Bu etkinlikte, girişimcilik ekosisteminin önde gelen isimleri önünde projelerini sunacak olan girişimler, yatırım çekme şansını yakalayacaklar.