İş Bankası’ndan KOBİ’lere Özel “DijiKolay Finansman” Uygulaması

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Lüle, “KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarına daha etkin ve hızlı çözümler sunarak iş dünyasına değer katmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bankanın açıklamasına göre, Türkiye İş Bankası, KOBİ’ler için yeni bir görünmez bankacılık ürünü sunarak işletmelere daha hızlı, esnek ve sorunsuz bir finansman deneyimi sağlamayı amaçlıyor.

DijiKolay Finansman ile işletmeler, kullandıkları e-ticaret platformları, entegratörler, ERP ve ön muhasebe uygulamaları gibi dijital platformlardan ayrılmadan, ihtiyaç duydukları anda kendilerine sunulan kredi imkanlarından yararlanabiliyor.

Gelişmiş bir karar motoru tarafından değerlendirilen başvurular saniyeler içinde sonuçlanıyor ve firmalar finansmana hızla erişebiliyor.

İhtiyaçlara uygun şekilde özelleştirilmiş ödeme planları oluşturarak işletmelere nakit akışlarını daha etkin yönetmelerine yardımcı olan uygulama, esnek geri ödeme seçenekleri sunuyor.

Kullanıcılar, talep ettikleri krediye ilişkin faiz oranı, taksit tutarı, masraflar, sigorta primi gibi koşulları görüntüleyebiliyorlar.

Uygulamanın platformlara entegrasyonu, önyüz katmanı üzerinden gerçekleştiriliyor. Bu mimari yapı, entegre edilen platformda herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek kalmadan, uygulama içinde özelleştirme ve değişiklik yapılmasına imkan tanıyor.

Böylece, kaynakları sınırlı olan firmalar DijiKolay Finansman’ı kolayca platformlarına entegre edebilirken, iş ortağı platformlar tarafından üstlenilmesi gereken bakım maliyetleri en aza indiriliyor.

Online Alışveriş Platformu Pazarama, Moka ve KolayBi ile entegrasyonu tamamlanan DijiKolay Finansman’a, bu platformların müşteri/kullanıcı panelleri üzerinden erişim sağlanıyor. İlk etapta yalnızca şahıs şirketleri tarafından kullanılabilen uygulamanın yakın gelecekte tüm KOBİ’lerin kullanımına açılması planlanıyor.