“Seninle İyi Gelecek”: Sürdürülebilirlik

TÜSİAD‘ın desteğiyle Sabancı Holding‘in şirketleri Brisa, Kordsa ve Temsa‘nın katkılarıyla 16 Mayıs’ta “Seninle İyi Gelecek” sürdürülebilir ve girişimcilik etkinliği gerçekleşti.

Gençler, iş dünyası liderleriyle buluşarak yenilikçi ve sürdürülebilir fikirler geliştirdi. 18-30 yaş arasındaki gençlerin sürdürülebilirlik farkındalığını artırmayı hedefleyen etkinlik, farkındalık oturumları, ağ buluşmaları ve fikir maratonu gibi etkinliklerle gençlere yol gösterdi.

Etkinliğin açılış konuşmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper gerçekleştirdi. Turan: “Gençleri iklim değişikliği ile mücadelede en önemli paydaşlardan biri olarak konumlandırıyoruz. Yenilikçi fikirleri, sosyal farkındalıkları, girişimcilik ruhu ve değişimlere uyum sağlayabilme yetenekleri iklim değişikliğiyle mücadeledeki en güçlü yanlarımızdan biri. İş dünyasının, ve gençlerin sürdürülebilirlik ve girişimcilik konusundaki farkındalığının artırılması için çalışıyoruz. Bu doğrultuda girişimcilik programları düzenliyor, yaptığımız proje ve rapor çalışmalarına gençleri dahil ediyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlikte konuşulan konuların, sorulan soruların ve ortaya atılan fikirlerin sürdürülebilirlik ve girişimcilik konusundaki çalışmalarımızı perçinleyeceğine inanıyorum. Gençler hem umudumuz hem de dünyanın bugünü ve geleceği.”

Cenk Alper: “Mevcut teknolojilerle, iş modelleriyle sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmamız mümkün değil. Bu yüzden gençlerin fikirlerine, ihtiyacımız var. Dünyada yaşanan gençlik aydınlanmasının insanlığın en büyük şanslarından biri olduğunu düşünüyorum. Tek seçeneğimiz bu şansı iyi kullanmak. Artık parlak fikirlerin, para ve finansmandan çok daha önemli olduğu bir dönemdeyiz. Bugün birçok şirket 2030, 2040, 2050 için sürdürülebilirlik hedefleri koyuyor. Ama mevcut teknolojilerle, iş modelleriyle sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmamız mümkün değil. Bu yüzden gençlerin fikirlerine, kararlılığına ihtiyacımız var.”

author avatar
Selin Akturk