Yeşil Lojistik Belgesi, Omsan Logistics’e Verildi

OYAK Grup bünyesinde faaliyet gösteren Omsan Logistics, Kombine Taşımacılık Yönetmeliği kapsamında “Yeşil Lojistik Belgesi”ne layık görüldü.

Omsan Logistics, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından verilen Yeşil Lojistik Belgesi’ni almaya hak kazanan ilk lojistik firmalarından biri oldu. Şirket yetkilileri, yapılan açıklamada bu önemli başarıya vurgu yaparak, çevre dostu lojistik uygulamalarına verilen değerin altını çizdi.

Kombine Taşımacılık Yönetmeliği’nde belirtilen kriterleri başarıyla yerine getiren Omsan Logistics, Yeşil Lojistik Belgesi’ne sahip oldu. Şirket, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir yük taşımacılığının desteklenmesi amacıyla oluşturulan bu yönetmeliğe uygun hareket etmesiyle önemli bir başarı elde etti.

Omsan Logistics, çevre dostu uygulamalarıyla dikkat çeken bir lojistik şirketi olarak öne çıkıyor. Şirketin genel merkez binası, Pelitli, Anadolu ve Tuzla depolarıyla Bursa bakım sahası, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanmış Sıfır Atık Sertifikası’na sahip. Ayrıca Omsan Logistics’in genel merkezi, Tuzla deposu ve Bursa park sahalarında ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi uygulanıyor. Bu uygulamalar, şirketin çevresel sorumluluklarını yerine getirme ve çevre yönetimine katkı sağlama konusundaki kararlılığını gösteriyor. Ayrıca şirketin depo ve ev taşımacılığında kullanmak üzere satın aldığı ambalajların yarısından fazlası, FSC (Orman Yönetim Sistemi) belgesiyle sertifikalanmış yeşil ambalaj çalışmaları kapsamında bulunuyor.

Omsan Logistics’ten Çevre Dostu Projeler

Avrupa Birliği emisyon standartlarına uyum çerçevesinde kara yolu taşımacılığında kullanılmak üzere ‘Euro 6’ egzoz emisyon standartlarına uygun motorlu araçlar satın alan firma, açıklamasında bunun filosunu güncelleyerek çevresel etkileri azaltma çabasının bir parçası olduğunu belirtti. 2023 yılında da yeni ‘Euro 6’ motorlu araçlarla filosunu genişletmeyi planlayan firma, bu adımla daha temiz ve daha sürdürülebilir bir taşımacılık hedefine doğru ilerlemeye devam edecek.

Omsan Logistics, 2021 yılından bu yana gerçekleştirdiği atık yağ bertarafıyla 12,5 milyar ton suyun kirlenmesini engellediğini duyurdu. Şirket, aynı zamanda çalışanları adına doğum günlerinde fidan dikme uygulamasını sürdürüyor. Bu kapsamda 2020’den bugüne kadar toplamda 5 bin 345 adet fidan dikildi. Dikilen bu fidanlar, 90 bin metrekarelik orman alanının sağlayacağı 128 bin 280 ton karbon tasarrufuna eş değer bir tasarruf sağladı.

Şirket, Eylül 2022‘de Avrupa’nın önde gelen taşımacılık firmalarından Metrans ile gerçekleştirdiği ithalat-ihracat tren seferleriyle, 2022-2023 döneminde 1 milyon 500 metrekarelik alanda 455 bin 995 adet ağacın oksijen üretimine eşdeğer olan miktarını koruyarak 10 bin 488 ton karbon salımını azaltma hedefine odaklandığını duyurdu.