TİKAV’dan Kadınların Eğitimini Destekleyen Proje

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), dijital platformların faydalı ve doğru kullanımı üzerine yoğunlaşan “Dijitaldeki Ayak İzimiz” projesinin nisan ayı eğitimlerini tamamladı.

Şirketin açıklamasına göre, Akfen Holding’in kurucusu olduğu ve toplumun çeşitli kesimlerine destek sağlamayı amaçlayan sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan TİKAV, bu yıl 25. kuruluş yılını kutluyor. Akfen Yenilenebilir Enerji’nin finansal destek sağladığı “Dijitaldeki Ayak İzimiz” projesiyle, kırsal bölgelerde yaşayan kadınları ve ailelerini eğitmeye devam ediyor.

TİKAV, Türkiye genelinde 18 ilde ve 27 farklı lokasyonda bulunan güneş, rüzgar ve hidroelektrik santrallerinin çevresindeki kırsal bölgelerde yaşayan kadınlara dijital dünya konusunda bilinçlendirme eğitimleri veriyor. Nisan ayı eğitimleri, Sakarya’nın Geyve ilçesi ile Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bağlı Üçpınar Köyü ve Çanakkale Merkez İntepe Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Eğitimlerde, kırsal bölgelerde yaşayan kadınlar dijital platformların faydalı ve doğru kullanımı konusunda bilgilendirildi ve bilinçsiz kullanımının oluşturabileceği hukuksal, sosyal, fizyolojik ve psikolojik sorunlar ele alındı. Ayrıca, katılımcı kadınlar ve aile üyeleri, bilişsel suçlar, psikolojik, fiziksel, sosyolojik ve kültürel sorunlarla başa çıkma konusunda bilinçlendirildi.

TİKAV ve Akfen Yenilenebilir Enerji’nin desteğiyle sunulan proje, toplumsal farkındalık oluşturmayı ve kırsal bölgelerde yaşayan kadınların dijital bilinç düzeyini artırmayı hedefleyen çağdaş bir sosyal sorumluluk modeli olarak öne çıkıyor. Proje kapsamında, Akfen Yenilenebilir Enerji’ye ait 27 lokasyonda seminerler düzenlenecek ve katılımcılara dijital dünyada güvenli bir şekilde var olmanın yolları anlatılarak kadınların ve ailelerin bilinçlendirilmesi sağlanacak.