Schneider Electric’ten Sürdürülebilirlik Okulu

Enerji yönetimi ve otomasyon alanında liderlik eden Schneider Electric, bu yıl dünya genelindeki işletmelerin temsilcilerinin katılabileceği Sürdürülebilirlik Okulu‘nu başarıyla uygulayarak çalışanlarının sürdürülebilirlik alanındaki gelişimini destekliyor.

Schneider Electric Sürdürülebilirlik Okulu, erişimi ücretsiz olan ve dijital bir platformda sunulan derslerden oluşuyor. Bu okul, şirketleri ve profesyonelleri sürdürülebilirlik performanslarını iyileştirmek için gerekli bilgi ve becerilerle donatarak onlara ilham vermeyi amaçlıyor.

Schneider Electric İş Ortağı Sürdürülebilirliği Yöneticisi Sorouch Kheradmand, konuyla alakalı şu sözleri dile getirdi:

“Sürdürülebilirlik Okulu, şirketlerin gezegen için daha iyi işler yapabileceklerini ve aynı zamanda performanslarında da büyük bir ilerleme sağlayabileceklerini kanıtlamak amacıyla tasarladığımız önemli bir girişimdir. Yeni online kurslarımız, bireyleri ve kuruluşları sürdürülebilirlik uygulamalarını benimsemeye teşvik etmek, gerekli bilgiyle donatmak ve onlara ilham vermek için tasarlanmıştır. Sürdürülebilirlik, işimizin merkezinde yer alır ve eğitimin değişimi yönetmek ve daha sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için kilit bir unsurdur.”

Schneider Electric, bu okulla katılımcılara değer yaratacak

Paris Anlaşması’nın 2015 yılında kabul edilmesi, karbon emisyonlarını azaltma veya ortadan kaldırma konusunda küresel bir hareket başlattı. Gartner tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırma, iş liderlerinin yüzde 87‘sinin sürdürülebilirlik harcamalarının gelecek iki yıl içinde artacağını öngördüğünü gösterdi. Ancak karbondan arındırmaya yönelik bu artan taahhüde rağmen, ilerlemeyi engelleyen büyük bir bilgi ve beceri açığı bulunuyor. Şirketler, operasyonlarını karbondan arındırma konusunda desteklemek için sürdürülebilirlik konusunda uzman olan iş ortaklarına giderek daha fazla güveniyorlar.

Schneider Electric, sürdürülebilirliği işinin merkezine yerleştirmiş bir Etki Şirketi olarak faaliyet gösteriyor. Sürdürülebilirlik Okulu da bu taahhüdü tamamlamak ve güçlendirmek için hayata geçirildi.

Sürdürülebilirlik Okulu, “Strateji Oluşturma”, “Dijitalleşme” ve “Karbondan Arındırma” olmak üzere üç temel alanda katılımcıları iklim eylemlerini hızlandırmaya destekliyor. Özellikle KOBİ’ler, iklim hedefleri belirleme, karbon emisyonlarını ölçme, ilerlemeyi takip etme ve raporlama gibi stratejik alanlarda gerekli bilgi ve araçlardan yoksun. Bu nedenle Sürdürülebilirlik Okulu, katılımcıların karbondan arındırma yolculuklarına başlamalarına yardımcı olmak amacıyla tasarlandı.

Program, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir ulaşım gibi bir dizi alanı kapsıyor. Katılımcılar bu program sayesinde, şirketlerini geleceğe nasıl hazırlayacaklarını ve karbondan arındırma yolculuklarını nasıl hızlandıracaklarını öğrenecekler.