Ambalaj Sektörü, Çevreci Yaklaşımı Benimsiyor

Küresel ısınmanın etkileri, dünya genelinde çevre bilincinin artmasına yol açıyor. Tüketicinin tercihi ise yenilenebilir kaynaklardan üretilen karton ambalajlar oluyor.

Küresel ısınmanın etkileri, tüm dünyada giderek daha belirgin bir şekilde hissediliyor. Bu olumsuz gelişmeyle birlikte çevre duyarlılığı da önemli ölçüde artmış durumda. İnsanlar, doğanın korunması ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılması konusundaki hassasiyetlerini artırarak çevre dostu çözümlere yöneliyorlar.

Bu bağlamda yenilenebilir kaynaklardan elde edilen karton ambalajlar önemli bir tercih haline gelmiş durumda. Geleneksel ambalaj malzemelerine göre daha çevreci ve sürdürülebilir olan bu karton ambalajlar, son tüketiciler tarafından da benimseniyor. Hem işletmeler hem de bireyler, ürünleri paketlerken doğaya dost çözümleri tercih ederek küresel ısınmanın ve çevre kirliliğinin önüne geçmeye katkı sağlıyorlar.

Karton ambalajların tercih edilmesi, sadece çevre açısından değil, aynı zamanda ekonomik ve pratik yönleriyle de önem taşıyor. Geri dönüşümü kolay olan bu ambalajlar, atık yönetimi süreçlerine de katkı sağlıyor ve atık miktarını azaltarak çevre üzerindeki olumsuz etkileri en aza indiriyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği (KASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alican Duran “Özellikle müşterilerimiz olan uluslararası şirketler 2030 döngüsel çevre hedefleri kapsamında sürdürülebilir ambalaj talep etmeye başladılar. Artık karton ambalaj şirketleri döngüsel ekonomiye verdikleri katkı doğrultusunda tercih edilecekler.” şeklinde ifade etti.

Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği KASAD Yönetim Kurulu Başkanı Alican Duran

Ambalaj, yüzde yüz sürdürülebilir olmalı

Alican Duran, iklim değişikliği ile mücadelede gelecek nesillere daha sağlıklı bir çevre ve dünya bırakmanın önemini fark eden üretici ve tüketicilerin paketleme ürünlerinde karton ambalaja daha fazla yöneldiğini açıkladı. Duran, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz döngüsel ekonomiye en uygun, çevreci ve yenilenebilen kaynaklardan elde edilen ambalajlar üretiyoruz. Ancak daha alınacak çok yolumuz var. Şirketlerimiz döngüsel ekonomide nerede olacağını çok iyi belirlemeli ve gelecek hedefleri yüzde 100 sürdürülebilir ürün olmalı. Evet yüzde 100 olması çok ütopik, ama şu anda Avrupa’da geri dönüşüm yüzde 85 ve bir ürün 25 kere geri dönüştürülebiliyor. Dünyada bütün büyük ülkeler, değişim yapıyor.”