Organik Giyim Pazarı, 2023 Yılında 200 Milyar Doları Hedefliyor

Özellikle de bebek ve çocuk giyimde öne çıkan organik giyim pazarı, 2022 yılını 10 milyon dolarla kapatırken 2023 yılında 200 milyar dolara ulaşmayı hedefliyor.

Sürdürülebilirlik her sektörde önem taşıyor, çocuklara ve bebeklere sağlıklı yaşam sunabilmek ise ekstra öne çıkıyor. Bilinçli ebeveynlerin, organik talep ürünleri, organik giyim pazarının gelişmesine ve ilerlemesine olanak sağlıyor.

GOTS (Global Organic Textile Standart) Sertifikalıorganik bebek ve çocuk ürünleri üretimi yapan Cigit Marka Direktörü Mert Eryılmazkonuyla alakalı,“Çocuk giyim sektörü her daim büyümeye devam ediyor. Bu durum markalaşmak isteyenler için fırsat kapısı oluştururken, büyüyen pazarda ayakta kalabilmek için en iyi, en kaliteli ve en uygun fiyatlı hizmeti vermek gerekiyor.” açıklamasını yaptı.

 Eryılmaz, 2022 yılında organik giyim pazarının 5 kat büyüyerek büyük bir ivme kazandığını açıkladı. 2023 yılında ise 10 kat büyümeyi hedeflediklerini dile getiren Eryılmaz, çocukların cilt sağlığı için organik ürünlerin çok önemli olduğunu söyledi.

Tamamen sağlıklı kumaşlardan üretilen bu giyim kategorisi, akıllı maliyet yöntemi ile hem yararı ön plana çıkarıyor hem de belli bir kemik kitleye hitap ediyor.