Knorr’dan Sürdürülebilir Gıda Konseptli Kampanya

Unilever, sürdürülebilir gıda projelerini genişletti ve Knorr ile sürdürülebilir gıdaya dikkat çeken bir kampanya başlattı. Beslenme seçimlerinin gezegen üzerindeki etkisini vurgulamayı amaçlayan marka, genç tüketicilerini odağına aldı.

Sosyal medyanın gücünü arkasına alan Knorr, gıda tüketiminin gezegen üzerindeki etkisini ortaya çıkarmak için influencer’ları doğruluk mu cesaret mi oyunu oynamaya davet etti. Bir farkındalık projesi kapsamında ele alınan proje, 19 Şubat’ta kutlanan World Eat For Good Day için hayata geçirildi. Kampanya, TikTok mecrasında “Denemeye cesaret et” diyerek 11 uluslararası içerik üreticisini bir akşam yemeğine davet etmeden önce doğruluk mu cesaret mi oyunu için bir araya getiriyor. Oyun sırasında Knorr, gıda üretimi ve tüketiminin gezegen üzerindeki etkileri hakkında gerçekleri paylaşıyor ve katılımcıları daha sürdürülebilir seçimler yapmaya teşvik ediyor.

Knorr’un Küresel Ana Marka Direktörü Niek de Rooij proje ile alakalı, “Gıda, sağlığımızı olabildiğince iyileştirmek ve çevresel sürdürülebilirliği geliştirmek için en güçlü kaldıraçtır. Tabii ki insanlardan hemen böcek yemeye başlamalarını istemiyoruz ancak onları, tabaklarının gezegen üzerindeki etkisi hakkında düşünmeye davet ediyoruz. Şeflerimizle oluşturduğumuz basit ve lezzetli tarifler gibi çok daha iyi seçenekler var. Bu seçeneklerin, insanlara sebze ve bitkilerle yemek pişirmenin yeni ve eğlenceli yollarını keşfetmeleri için ilham vermesini umuyoruz.” açıklamasında bulundu.

IPG Team Unilever Küresel İş Direktörü Alan Bell ise genç kitlenin amaca inandıklarını ancak TikTok ve diğer kanallar aracılığıyla çok fazla günlük içerik tükettiklerini, bu sebeple de dikkatlerini çekmenin zorlaştığını aktardı.