Kiğılı, İlk Metaverse Mağazası ile Avatarlı Alışveriş Dönemini Başlatıyor

Erkek giyim markası Kiğılı, teknoloji alanındaki yeniliklere uyum sağlayarak, Metaverse dünyasındaki ilk mağazasını hayata geçirdi.

Kiğılı, Türkiye’nin ilk giyilebilir NFT giyim ürünlerini holografik defileyle tanıtmış ve 2022/2023 Sonbahar-Kış koleksiyonu tanıtımını ilk kez gerçek dünya ve meta evrenin birleştirildiği bir defileyle gerçekleştirmişti. Teknolojik yatırımlara önem veren marka, ilk Metaverse mağazasının açılışını yaptı. 

Müşterilerine Metaverse’de yer alan mağazada alışveriş yapma deneyimi sunan Kiğılı, hem konforu sunuyor hem de teknolojik bir evrene kapı açıyor. Geliştiren teknolojilerle müşteriler mağazadaymış gibi ürünleri deneyecek ve avatarıyla etkileşimde bulunabilecekler.

Metaverse’de açılan ilk mağaza için heyecanını dile getiren Kiğılı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hilal Suerdem, “Çevrimiçi ve çevrimdışı yaşam arasındaki sınırlar hızla azalmaya devam ederken, müşterilerimizin bizimle başka kanallar üzerinden de etkileşime geçme arayışında olduklarını gözlemliyoruz. Kiğılı olarak onların bu taleplerini karşılamak için Web3 teknolojilerine yatırımlarımızı artırıyoruz. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz ilklerden sonra, bu yıl da ilk Metaverse mağazamızı açarak, erkek giyim moda perakendesindeki öncü rolümüzü dijital moda dünyasına da taşıdık. Perakendenin geleceğini bugünden şekillendirmek üzere, bu teknolojilere yatırımlarımızı artırarak sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Müşteriler, Avatarlarıyla Metaverse Evrenini Keşfedecek

Hazırlık süreci 3 aya yakın süren mağaza, müşterilerine sunacağı dijital koleksiyonlarla yeni bir deneyim kazandırmayı hedefliyor. Bu deneyime ortak olmak isteyen kullanıcılar, GoArt uygulaması sayesinde kendi avatarlarını oluşturarak alışveriş yapabilecek.

Müşterileri karşılayan Kiğılı asistanı, mağaza yapısı hakkında bilgi vererek kullanıcıları yönlendirirken, koleksiyon ürünlerine dair bilgileri de müşterilere aktarıyor. Mağazayı ziyaret edenler, Kiğılı’nın hemen hemen bütün koleksiyonlarına bu evrende de ulaşabiliyor. Ayrıca markanın ekolojik ve teknolojik ürünler çerçevesinde oluşturduğu Tomorrow koleksiyonuna bu mağazadan ulaşmak mümkün.

Kiğılı, Metaverse Dünyasındaki Yenilikleri Büyütecek

Müşterilerine keyifli bir deneyim sunmayı hedefleyen marka, token, marka NFT’leri ve indirim kuponları ile müşterilerine cazip hediyeler sunuyor. Teknolojik yenilikleri çoğaltarak büyütmeyi öngören Kiğılı, yakın zamanda avatarlara; özel etkinliklere giriş ve NFT serilerini alım hakkı gibi öncelikler de verecek.