İMES OSB’de Dijital Sanayi Çağı Başladı

İMES Organize Sanayi Bölgesi (OSB), sektörden gelen yoğun katılımla birlikte 3. Envanter Çalıştayı’nı düzenledi.

İMES OSB, firmalarının faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak, sunduğu hizmetin kurumsallığını ve sürdürülebilirliğini artırmak amacıyla ortaya koyduğu III. Envanter Raporu’nun Çalıştay programını yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

III. Envanter Raporu’nun sunumunun ardından programa katılan sanayiciler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, üniversitelerin Teknoloji Transfer Ofisleri temsilcileri ve ekonomi, finans, teşvik ve istihdam alanında uzman isimler, odak grupları çerçevesinde görüşlerini paylaştılar.

Acil İhtiyaç İstihdam Sürecinin Dijitalleşme İhtiyacı

Programın açılış konuşmasını yapan İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tokkan, bölgedeki faaliyetler hakkında bilgi vererek şu ifadelere yer verdi:

“I. ve II. Envanter Çalışmamızın ana başlıkları Mükemmeliyet Merkezi’nin İhtiyaç Belirleme çalışmalarını kapsıyordu. Bugün Mükemmeliyet Merkezimiz, firmalarımızın ihtiyaç duyduğu birçok alanda hizmet vermektedir. Ara envanter çalışmamızda, firmalarımızın dijital olgunluk seviyelerini araştırdık. Bu çalışmanın sonunda, en acil şekilde istihdam süreçlerinin dijitalleşmesi ihtiyacı ortaya çıktı. İMES Kariyer İnsan Kaynağı Portalı, aktif olarak sanayicilerimize hizmet sunmaktadır” dedi.

Çoklu Fikir Paylaşımı

Sunumların ardından altı farklı masada odak grupları, görüşleri aktardı. Dış Ticaret ve Finans Masası’nda; İhracat Geliştirme Merkezi, Türk Eximbank, Findeks gibi kuruluşlar yer aldı. Endüstri 4.0 Masası’nda; Türk Standartları Enstitüsü, Kırklareli Üniversitesi, Doruk Otomasyon ve Yazılım A.Ş, fikir alışverişinde bulundu. İstihdam Masası’nda; Kocaeli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Ali Nuri Çolakoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, KOÜ Teknoloji Transfer Ofisi görüş bildirdi. Sanayi Masası’nda bölgemiz firmalarından Sima Alüminyum, Şahinay Makine, Silvan Sanayi, Meg Gemi çalışmaya katılım sağladı. Sürdürülebilirlik Masası’nda; İstanbul Sanayi Odası, Baki Danışmanlık, Yalın Enstitü Derneği yer alırken Teşvik ve Ekonomi Masası’nda; KOSGEB Kocaeli Batı Müdürlüğü ve MARKA görüşlerini bildirdi.

Çalıştaylar Projelerin Önünü Açıyor

Odak gruplarının görüşlerinin ardından toplantının kapanış konuşmasını İMES OSB Bölge Müdürü Onur Kesici gerçekleştirdi.

Kesici, “Bölgemizde sanayicilerimize hizmet eden İMES OSB Mükemmeliyet Merkezimiz ve İMES Kariyer İnsan Kaynağı Portalımız bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz envanter çalışmalarımızın ürünüdür. Bugün de III. Envanter Çalıştayımızı siz değerli paydaşlarımızın katılımlarıyla hayata geçiriyoruz. Envanter raporumuz ve çalıştayımız, sizlerin görüşleriyle hem İMES OSB firmalarına verilen hizmete dair çıktılar sunarken hem de Türk Sanayii’nin Yeni Yüzyılı’na dair önemli notları ortaya koyuyor. Bu vesileyle III. Envanter Raporumuzun hazırlanmasında ve çalıştayımızın gerçekleştirilmesinde emeği geçen İMES OSB Yöneticilerimize, BAREM Araştırma yetkililerine, siz değerli paydaşlarımıza ve programın gerçekleştirilmesinde emeği geçen İMES OSB Bölge Müdürlüğü personellerimize teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.