Xiaomi, İlk Elektrikli Otomobiliyle Geliyor

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, yakın gelecekte piyasaya sürmeyi planladığı ilk elektrikli aracının hem standart elektrikli hem de uzun menzilli versiyonlarını sunmayı hedefliyor.

Aktarılan habere göre, Xiaomi’nin yeni otomobili, hem şehir içi kullanım için uygun olan akülü bir versiyona sahip olacak hem de uzun mesafelerde güçlü bir menzil sunacak.

Xiaomi, genişletilmiş menzilli elektrikli araçlarını (EREV) geliştirmek amacıyla Çin’deki mühendislerle iş birliği yapıyor. Giriş seviyesi modelde 400V voltajlı bir platform ve BYD Blade Pil kullanılacak. Üst seviye modelde ise 800V voltajlı bir platform ve 101 kWh pil kapasitesine sahip CATL Qilin Pil tercih edilecek.

Xiaomi, Aracıyla Otomobil Sektörüne Giriyor

Ayrıca genişletilmiş menzilli versiyonun 1.5L veya 1.5T menzil genişletici ve büyük bir batarya ile donatılması bekleniyor. Elektrikli araç menzil genişletici, aracın aküsünü şarj eden bir elektrik jeneratörünü devreye sokarak akülü elektrikli aracın menzilini artıran bir benzinli motoru içeriyor. Bu özellik Xiaomi için akıllıca bir seçim gibi görünüyor. Çünkü bu sayede araç daha uzun bir menzil sunuyor ve daha geniş bir müşteri kitlesine hitap edebiliyor.

Bu arada Xiaomi’nin ilk otomobilinin genç nesil tarafından popüler olan coupe tasarımını benimsemesi bekleniyor. Otomobil, alçak ve şık bir profil sunacak, daha uzun bir ön bölgeye ve hızlı bir arka kısma sahip olacak; bu da genel olarak sportif bir görünüm kazandıracak.

Araç, kısa bir süre önce Bluetooth SIG sertifikasında tespit edildi. Bu, aracın Qualcomm Snapdragon 8295 yonga seti, Bluetooth 5.2, USB Medya işlevleri ve Apple CarPlay desteği gibi özelliklere sahip olacağını gösterdi.