Huawei Türkiye, Ar-Ge Yükselişlerini Sürdürüyor

Huawei Türkiye AR-GE Merkezi’nde geliştirilen çözümler, bugüne kadar 30’dan fazla ülkede 40’tan fazla müşteriye ihraç edilirken, Türkiye ekonomisine 320 milyon dolar katkı sağladı.

Huawei Türkiye AR-GE Merkezi, 2022 yılı harcamaları analizi sonuçlarına göre, Türkiye’deki telekomünikasyon sektöründe AR-GE’ye en fazla yatırım yapan ikinci şirket olarak belirlendi.

Huawei tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket, dünya çapında AR-GE yatırımlarını sürdürmekte ve Türkiye’de 2010 yılından bu yana faaliyet gösteren AR-GE merkezi de büyümeye devam etmektedir.

Huawei Türkiye, Turkishtime tarafından yapılan 2022 yılı harcamaları analizine göre telekomünikasyon sektöründe AR-GE’ye en fazla yatırım yapan ikinci şirket olarak sıralandı. Ayrıca, tüm sektörlerde AR-GE harcamaları bakımından ilk 15 şirket arasında yer aldı, 250 şirket içinde.

AR-GE Çalışanı Sayısında Yükseliş

Toplam çalışan sayısının yüzde 55’i AR-GE çalışanlarından oluşan Huawei, her yıl artan bir eğilimle gelirinin önemli bir bölümünü AR-GE yatırımlarına ayırmaktadır. 2022 yılında AR-GE yatırımlarını gelirinin yaklaşık yüzde 30’u seviyesine yükselten Huawei, Türkiye’deki AR-GE yatırımlarını da her yıl artırma konusundaki kararlılığını sürdürmektedir.

Huawei Türkiye’nin AR-GE başarısı sadece harcamalarla sınırlı değil. Huawei Türkiye AR-GE Merkezi, toplam personel sayısı ve en fazla kadın personel istihdamı kategorilerinde ilk 100 şirket arasında 9. sırada yer alıyor. Ayrıca, Türkiye’deki AR-GE merkezi yüksek lisans ve doktoralı personel sayısında da ilk 50 şirket arasında 11. sıraya yükselmiştir.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Huawei Türkiye AR-GE’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zhu Yongsheng, ‘Huawei Türkiye AR-GE Merkezi 2010 yılından bu yana sürdürülebilirlik odaklı teknolojik çözümlerle değer üretmeye devam ediyor. Huawei, bilişim dünyasının lider şirketleri arasında yer alıyor. Bunun en önemli sebebi, kuruluşundan bu yana inovasyona ve buna bağlı olarak AR-GE çalışmalarına verdiği önemle birlikte, yaptığı yatırımlardır. Sadece Türkiye’deki AR-GE merkezi harcamaları, 2022 yılında 560 milyonu aşmış durumdadır.’ ifadelerini kullandı.

İş Ortaklarının Gelişimine Katkı Sağlıyor

Açıklamaya göre, Huawei Türkiye AR-GE Merkezi, inovasyon ve sürdürülebilirlik konularına büyük önem veriyor ve teknolojik çözümlerle değer üretmeye devam ediyor. Kıtalar arası bir köprü olarak konumlanan merkez, yazılım alanında inovatif projeleri hayata geçiriyor. Huawei Türkiye AR-GE Merkezi, ‘Yapay Zeka’, ‘Mobil Servisler’, ‘Bulut Teknolojileri’, ‘4,5G’ ve ‘5G’ gibi alanlarda ses getiren birçok fikir ve projeye imza atmıştır. Ayrıca, ‘Yeşil Toplum’ yaklaşımı kapsamında, sürdürülebilir inovasyon, iletişim, bulut bilişim ve yapay zeka bileşenleriyle endüstriyel iş birliklerine devam etmektedir.

Bulut bilişim alanında ülkemizde önemli yatırımlara imza atan Huawei Türkiye, ‘Everything as a Service’ yaklaşımını benimseyerek ‘Huawei Cloud’ servisiyle güçlü bir bulut ekosistemi oluşturmuştur. Bu sayede, bulut bilişimle ilgili geliştirici servislerin tamamını tek bir noktadan sunarak, iş ortaklarının dijital dönüşüm süreçlerine katkı sağlamaktadır.

Kampüs Elçileri ile Üniversite Öğrencilerini Desteklemeye Devam Ediyor

Huawei, bilişim sektörüne yeni yetenekler kazandırmak amacıyla akademik işbirliklerini sürdürmeye devam ederken, geçen sene ilgili üniversitelerden yeni mezun olan 200’den fazla genç yeteneği de şirket bünyesine dahil etti. Ayrıca, Huawei Türkiye AR-GE Merkezi, ‘Huawei Student Developer (HSD) Programı’ çerçevesinde, 30’dan fazla üniversitedeki ‘Huawei Kampüs Elçileri’ aracılığıyla öğrencilere, Huawei teknolojilerini keşfetme fırsatı sunmaya ve bu teknolojilerle birlikte yeteneklerini geliştirme konusunda yardımcı olmayı sürdürüyor.