ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi, Kurumsal Karbon Ayak İzini Raporluyor

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi, “AB Yeşil Mutabakatı” kapsamında firmaların kurumsal karbon ayak izi raporlarını hazırlıyor.

ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimi, AB Yeşil Mutabakat uyum sürecini ESO Üyeleriyle etkin bir şekilde yönetmek için çalışmalarını geliştiriyor. Bu çalışmaların odağına aldığı karbon ayak izini azaltma açısından teşvike hazırlanan birim, Meç Plastik’e kurumsal karbon ayak izi raporunu teslim etti.

ESO Meclis Üyesi Ömer Benliİklim değişikliği ve krizinden kaynaklanan tüm zorluklarla mücadeleye büyük önem veren bir Oda olarak, sanayi kaynaklı iklim değişikliğiyle mücadele etmek en temel ve kalıcı görevlerimizdir. Birim olarak Eskişehir sanayisini 2053 karbon nötr hedefine daha hızlı şekilde ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ESO Üyelerinin AB Yeşil Mutabakat sürecine uyum sağlamaları noktasında, firmaların kurumsal karbon ayak izini hesaplayarak raporlama desteğini sunuyoruz.” açıklamasında bulundu.

Meç Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Evren Şahin de ESO Sürdürülebilir Yeşil Sanayi Birimine verdikleri destek için minnetlerini dile getirerek iş birliğini sürdüreceklerini aktardı.