THY Terminal Girişim Hızlandırma Programı’na Katılacak 10 Girişim Belli Oldu

Türk Hava Yolları Terminal tarafından hayata geçirilen “Girişim Hızlandırma Programı”nın ilk dönem katılımcıları belli oldu.

Türk Hava Yolları’nın teknoloji ve inovasyon alanında yaptığı tüm çalışmaları tek noktada birleştirdiği dijital platformu Terminal, Girişim Hızlandırma Programı ile girişimleri destekleyen bir proje hayata geçirdi. Bu program ile girişimcilerden seyahat ve havacılıkta müşteri deneyimi, sosyal girişimler, sürdürülebilirlik, kurumsal süreçler ile ilgili teknolojiler, pazarlama ve satış kanallarında dijitalleşme, yeni nesil teknolojiler odak alanlarında çözümler üretilmesi bekleniyor.

Girişimlerin kurumsal şirketlerle daha kolay iş birliği yapabilir hale gelmesine destek sağlayacak bu program, hibrit olarak yürütülecek. Program katılımcıları, THY’nin farklı avantajlarında da yararlanabilecek. Katılımcılar, iş birliği imkanlarına erişim fırsatları, uçak mili/bileti, yurt içi ve yurt dışı etkinliklere katılım hakkı, açık ofis, diğer iş ortaklarından girişimlere sağlanan çözüm ve hizmetleri ücretsiz ya da indirimli kullanım hakkına sahip olacaklar.

Türk Hava Yolları Terminal Girişim Hızlandırma Programı’na katılmaya hak kazanan girişimler ise şu şekilde:

  • SegmentHub: Bir SaaS yazılım girişimidir. Web site ve mobil uygulama ziyaretçilerinin davranışlar ve demografik özelliklerini belirleyerek segmentler. Ziyaretçilere uygun telifler verir.
  • Invamar: İnsan odaklı giyimler geliştiren girişim, tekstil tabanlı sensörler geliştirir.
  • Walkers: Sağlık ve fitness uygulaması olan bu girişim, kullanıcıların daha fazla hareket etmesini sağlayarak sağlıklı bir hayatı benimsemelerine destek olmayı amaçlar.
  • Varsapp: Kullanıcıların kullanmadıkları eşyaları kiralayıp para kazanabilecekleri bir uygulamadır.
  • Ocalis: Endüstriyel dış iskelet sistemleri üreten girişim, fiziki hareketlerin tekrarlandığı işlerde istihdam eden personelleri kas-iskelet hastalıklarından korumak için çözümler üretir.
  • Octopus: SaaS girişimlerinden biridir. Dijital ekranların tasarlanmasını, akıllı cihazlarla entegre çalışmayı sağlar.
  • Utilify: Kodsuz blokzincir tabanlı sadakat uygulamasıdır.  
  • Biriktir: Şirketlerin ya da bireylerin sera gazı emisyonlarını ölçerek karbon ayak izlerinin azaltmalarına destek olur.
  • Syntonym: Görsel veri işleme hizmeti veren kurumlar için çözümler üretir.
  • ServisSoft: Tesis yönetimi, üretim, bakım ve enerji operasyon konularında personel verimliliğinin artırılması amaçlayan dijital bir platformdur.