Enerjisa Enerji, ‘İşimin Enerjisi’ Projesi ile Karbon Salımını En Aza İndirmeyi Hedefliyor

Enerji tüketiminde tasarrufu sağlamak ve karbon salımını en aza indirmek için çalışmalar yapan Enerjisa Enerji, “İşimin Enerjisi” projesi ile sıfır emisyon hedefi ve yeşil dönüşüm yolculuğuna önemli bir katkı sağlıyor.

Yaptığı çalışmalar ile toplamda 68 bin tonun üzerinde karbon salımı önlemeyi hedefleyen şirket, bu projeyle 5 bin kilogram kömür kullanımının önüne geçilerek enerji tasarrufu sağladı. Ayrıca 55 ton karbon emisyonu da engellendi.

Daha iyi bir gelecek hedefiyle enerji tedariğinde çalışmalarını sürdüren Enerjisa Enerji, yıl boyunca hem yenilenebilir hem de verimli bir kaynak olan güneş enerjisi santrallerini müşterileriyle buluşturuyor. Sürdürülebilir ve temiz enerjiye önem veren şirket, birçok projeye imza atarak çevreye duyarlı olduğunu gösteriyor.

 Enerjisa Enerji Ceo’su ve Enerjisa Müşteri Çözümleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, “Günlük hayatta hissedilen sarsıcı etkileri ile iklim krizi dünyanın en önemli meselesi. Bu krizle mücadelede en önemli gündem maddeleri arasında enerjinin verimli kullanılması, yüksek karbon emisyonları nedeniyle enerji sektörünün yeşil dönüşümü yer alıyor. Önümüzdeki beş yıl içerisinde dünyadaki yenilenebilir enerji kapasitesi dünyanın son 20 yılda yaptığı artışa bedel bir oranda artış gösterecek. Öngörüler Türkiye’deki yenilenebilir enerjinin 5 yılda yüzde 65’e yakın büyüyeceğini gösteriyor. Özellikle bütün dünyada güneş ve rüzgâr enerjisi gibi temiz enerji teknolojilerinde hızlı bir artış görüyoruz. Yine enerji verimliliğinde de çok önemli bir artış var. 2022 yılında enerji verimliliğindeki artış, ortalama yıllardaki artışın iki misli kadar oldu. Tam bu noktada Enerjisa Enerji olarak İşimin Enerjisi ile sorumluluklarımızın bilinci ile hayata geçirdiğimiz bir uygulama. Bu uygulama kapsamında sektörde rol model olan, yenilikçi, etki odaklı ve sürdürülebilir ürün ve hizmetler geliştiriyoruz. Kurumlara enerji ve maliyet tasarrufu sağlayan bu çalışmalar BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını merkeze alan yol haritası ile hayata geçiriliyor; Türkiye’nin sürdürülebilirlik hedeflerine de önemli bir katkı sağlıyor. Bu anlamda 2022 yılında ortaya koyduğumuz çabalar sonucu ulaşacağımız enerji tasarrufu ve karbon salımı rakamları kurumum adına gurur verici. Daha iyi bir gelecek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” diye aktardı.