CHEP, Sürdürülebilirlik Çalışmaları Kapsamında Milyonlarca Atık Oluşumunu Engelledi

Konteyner ve palet kiralama şirketi olan CHEP, yaptığı açıklamayla 2,5 milyon ton karbondioksitin doğaya salımını önlediğini ve 3 bin 160 megalitre suyun boşa harcanmasını engellediğini aktardı.

Doğal kaynakların korunmasına yönelik elde ettiği kazançları açıklayan şirket, bu kazancın yaklaşık bin 754 olimpik havuzun doldurulmasına eş değer olduğunu dile getirdi. 3,2 milyon metreküp kereste tasarrufu sağlayan CHEP, “Paylaş ve Yeniden Kullan.” mottosuyla 3,1 milyon ağacın kurtulmasına, 1,5 milyon ton atığın oluşmasının önüne geçti.

Atık oluşumunun engellenmesi için çalışmalarına devam edeceğini belirten CHEP, bu çalışmaları tedarik zinciri ve lojistikte dijitalleşmeye de yansıtacağını belirtti.

CHEP Türkiye Genel Müdürü Chris Veerasamy, “Tedarik zinciri süreci boyunca ürünleri ve gönderileri takip etme yeteneği daha da öne çıkacak. Tedarik zinciri verileri ve görünürlüğü, müşteri taleplerini karşılamak ve kârlılığı iyileştirmek için kullanılmaya devam edecek.” şeklinde ifade etti.

Şirketlerin 2023 yılında çevreci uygulamaları daha fazla benimseyeceğini dile getiren Veerasamy, sürdürülebilir çalışmaların artacağını söyledi.