Çevre Dostu Ürünlerin Dijital Pazar Yeri: AZKarbon

İnci Holding, çevreye duyarlı ürün ve hizmet sağlayıcıları ile çevre dostu ürünleri tercih eden tüketicileri bir araya getiren AZKarbon adıyla bir dijital pazar yeri oluşturdu. AZKarbon, çevresel etkiyi azaltmak isteyen tüketicilere sürdürülebilir ve çevre dostu teknolojik ürünler ve hizmetler sunmayı hedefliyor.

Şirket, ağırlıklı olarak otomotiv tedarik sektöründe faaliyet gösterse de hizmet, teknoloji ve sosyal sorumluluk alanlarında da faaliyet gösteriyor. İnci Holding, küresel iklim ve ekosistemdeki değişimlerin farkında olan ve bu alanda bilgi edinmek veya tercihlerini bu yönde yapmak isteyen tüketicilerin sesini duydu. Bu kapsamda aradıklarını tek bir platformda aradıkları ürünleri bulabilecekleri bir pazaryeri olan AZKarbon’u faaliyete geçirdi. AZKarbon üyeleri, enerji verimliliğini artıran ürün ve hizmetleri satın alarak iklim değişikliğiyle mücadele etme konusunda katkıda bulunabilecekler.

AZKarbon, önde gelen ürün ve hizmetler sunan uzman tedarikçileri bireysel ya da kurumsal müşterilerle buluşturan bir pazaryeri olarak hizmet veriyor. Yalnızca sürdürülebilir, enerji verimliliğine sahip ve çevre dostu ürünlere yer veren AZKarbon’dan alışveriş yapanlar, enerji maliyetlerini azaltırken çevreyi ve geleceği de korumuş olacaklar.

Ücretsiz bir üyelik sistemi olan AZKarbon’un birçok hizmeti bulunuyor. Üyeler, ihtiyaçlarını belirleyerek birden fazla firma tarafından sunulan teklifleri karşılaştırabiliyorlar. Platform, tarafsız danışman ekibi ile üyelerinin sorularını yanıtlayarak teklifleri anlaşılır bir şekilde kıyaslamalarına ve doğru karar vermelerine yardımcı oluyor. Bu sayede, kullanıcılar işlemlerini daha kolay ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirebiliyorlar.

AZKarbon, sadece çevresel fayda sağlamayı hedefleyen, enerji verimliliğine önem veren, yenilenebilir enerji kullanmayı tercih eden tüketicilere yönelik çözümler sunuyor. Tedarikçiler, AZKarbon web sitesinde yer alan “Satıcı / Hizmet Veren Ol” butonuna tıklayarak sisteme kaydolarak ürün ve hizmetlerini pazaryerine ekleyebilirler ve AZKarbon ekibinin onayı sonrasında kendi sanal mağazalarında ürün ve hizmet satışına başlayabilirler. Ayrıca, planlanan “AZKarbon Akademi” bölümü ile tüm paydaşların gelişimine katkı sağlanması hedefleniyor.

Yenilikçi bir bakış açısıyla e-ticarete yeşil bir soluk getirmek için bir adım attıklarınıdile getiren İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök, “A’dan Z’ye tüm ürün ve hizmetlerle karbon emisyonunu düşürmeyi amaçladığımız bir alışveriş sitesi olan AZKarbon’u kurduk. AZKarbon, geniş bir yelpazede çevre dostu ürün ve hizmetlerin tedarikçileri ile çevre dostu ürünleri tercih eden tüketicileri, bir araya getiren ilk pazar yeri. Sürdürülebilirlik bakış açımızı ve teknoloji odağımızı yansıtan, aynı zamanda bir kurum içi girişimcilik örneğimiz olan bu yeni iş fikrini hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

AZKarbon Şirket Direktörü Orçun Ersayın, ise “Satış ve satış sonrası süreçleri, hizmet kapsamları, tedarikçi ihtiyaçları, sorun giderme gibi konularda etkin ve aktif iletişim halindeyiz. Dolayısıyla herkesi çevre dostu yaklaşımlarla gelecek için doğru tercihler yapmak, çocuklarımıza güzel bir dünya bırakmak için AZKarbon’a bekliyoruz.” diyerek tüketici memnuniyeti kadar tedarikçi memnuniyetinin de önemine vurgu yaptı.