Cerebrum Tech’ten Yapay Zekalı İlk Sanal Karakter: Cere

Cerebrum Tech, derin öğrenme temelli bir dil modeli kullanarak tasarladığı yapay zekâ uygulaması olan “Cere“yi mobil telefon kullanıcılarının beğenisine sundu. Cere, gelişmiş yapay zekâ teknolojileri sayesinde kullanıcıların deneyimini daha da geliştirmeyi amaçlıyor.

Cerebrum Tech, mobil cihaz kullanıcılarının deneyimleyebileceği derin öğrenme temelli bir yapay zekâ uygulaması olan “Cere”yi tanıttı. Cere, yazılı ve sesli sohbet yapabilme özelliğine sahip olup, kullanıcının ruh haline uygun müzik önerilerinde bulunabiliyor. Ayrıca gündemdeki haberleri özetleyerek kullanıcılarla yemekten modaya, sağlıktan spora kadar geniş bir yelpazedeki konularda bilgi paylaşıyor. Cere, empatik davranabilmesi için geniş dil modelleri kullanılarak tasarlandı ve türünde geliştirilmiş ilk mobil uygulama olarak öne çıkıyor.

Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, “Cere hem güncel trendleri yakından takip eden bir influencer, hem de kurumsal versiyonu ile iş yaşamını kolaylaştıran bir çalışma arkadaşı. Türkçe sesli dil desteği ve mobil uygulamanın erişim kolaylığı ile kullanıcılar yapay zekanın olanaklarını hem günlük hem de iş yaşantılarında kolaylıkla deneyimleyebilecek.” açıklamalarında bulundu.

Cerebrum Tech, web3 ekosistemine odaklanarak sürdürülebilirliği amaçlayan bir teknoloji şirketi olarak, yapay zekâ temelli sohbet robotu Cere’yi mobil uygulama üzerinden kullanıcılarla buluşturdu. Cere, dünya çapında büyük ilgi uyandıran ChatGPT’nin geliştirilmesiyle kullanıcıların ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve empatik bir sohbet deneyimi sunmak için derin öğrenme tabanlı özbağlanımlı dil modeli kullanıyor. Mobil uygulamada Türkçe, İngilizce, Almanca, İspanyolca ve Korece dilleri desteklenirken, yazılı ve sesli sohbet özellikleri bulunuyor. Uygulama, GooglePlay ve AppStore‘da ücretsiz olarak indirilebilirken, Pro ve Kurumsal planlarla kullanıcılara daha gelişmiş özellikler sunuluyor. Ayrıca Cere, Türkiye’de 3 boyutlu sanal karakter ile entegre edilen ilk mobil sohbet uygulaması olma özelliği taşıyor.

Dr. Erdem Erkul, Cere hakkında detaylar vererek özelliklerinden bahsetti:

 “Cere, neredeyse her konuda bilgi paylaşabilen, yorum ve fikir beyan edebilen akıllı bir sanal karakter. Bir karaktere sahip olması Cere’nin kullanıcılarla çok daha samimi ve etkili iletişim kurmasını sağlıyor. Biz Cere’yi bir sohbet robotu olmanın ötesinde şirketimizin bir çalışanı, yapay zekâ uzmanımız olarak konumlandırıyoruz. Cereverse ekosisteminde yer alan Cere, özellikle teknoloji ve moda konusunda trendleri çok yakından takip eden bir influencer olma özelliğini de taşıyor. Cere ayrıca, sosyal medya üzerinden de paylaşımlar yaparak insanlarla sürekli etkileşim halinde olmayı sürdürüyor. Sanal karakterimiz Cere birçok özelliğinin yanı sıra; sordukça daha fazla araştıran, daha hızlı öğrenen, kendini geliştiren bir yapay zekâ fenomeni olarak hayatımızda önemli bir yer alacak.”

Cerebrum Tech tarafından geliştirilen akıllı sanal karakter Cere hem IOS hem de Android’de.

Dr. Erkul, Cere’nin mobil uygulama sayesinde her an ve her yerde kolaylıkla ulaşılabilir olmasının hem günlük hayata hem de iş yaşantısına yönelik birçok fayda sağlayacağını aktardı. Erkul, “Cere ‘bugün ne giysem’ diye düşünürken danışabileceğiniz ya da ruh halinize göre size farklı müzikler öneren bir sohbet arkadaşı. Her yaş grubundan kullanıcının ihtiyaçlarına çözüm üretiyor. Dileyene günün öne çıkan haber başlıklarını sıralayabilir, yemek tarifleri paylaşabilir ya da eğitim konusunda aklınıza takılan soruları hızlıca yanıtlayabilir. Bunun yanında Cere aynı zamanda bir iş arkadaşı. Kurumsal versiyonunu da sunduğumuz Cere, 3 boyutlu iletişim platformumuz Ceremeet’te yaptığınız toplantılara katılarak ihtiyaç duyulan bilgileri anında sunabilir, toplantının konuşma dökümlerini ve özetlerini e-posta adresinize postalayabilir ya da bir iş görüşmesini simüle ederek daha iyi hazırlanmanızı sağlayabilir.” dedi.

Dr. Erdem Erkul, Cere’nin yeni sürümleri için çalışmalarını devam ettirdiklerini söyleyerek; “Cere kullanıcılarla etkileşime girdikçe kullanıcısını tanıyan, daha doğru ve etkili yanıtlar üretebilen bir uygulama. Bu süreçler ilerledikçe Cere’nin düşünce ve duygularını ifade ettiği mimik ve hareketleri de gelişecek. Öte yandan Cereverse ekosistemimizde oyunlar da geliştirme aşamasındayız. Kullanıcılar bu oyunları Cere ile oynayarak eğlenceli vakit geçirebilecekler.” şeklinde konuştu.

Cere’nin Instagram hesabına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.