Allianz Türkiye’den “Bir Kız Gelecek” Projesi

Allianz Türkiye, Koruncuk Vakfı ile birlikte yeni bir sosyal sorumluluk projesine başlıyor. “Bir Kız Gelecek” projesi çerçevesinde, Allianz Grubu’nun desteğiyle yeni bir yurt binası inşa edilecek. Ayrıca bu proje sayesinde 25 depremzedesi kız çocuğuna barınma, eğitim ve yaşam boyu destek imkanı sağlanacak.

Sigorta sektöründe köklü bir geçmişe sahip olan Allianz Türkiye, Cumhuriyet’in 100. yılında Koruncuk Vakfı ile birlikte önemli bir kurumsal sosyal sorumluluk programı başlattı. İki kurum, “Bir Kız Gelecek” adlı program kapsamında, risk altındaki kız çocuklarının yaşam ve eğitim haklarını korumak için harekete geçti.

Allianz Türkiye, programın misyonu doğrultusunda Allianz Grubu’nun da desteğiyle depremzede kızların Koruncuk Vakfı bünyesine katılımını ve yeni bir yurt binasının inşa edilerek vakfın mevcut kapasitesinin yaklaşık iki katına çıkarılmasını sağlayacak. Ayrıca Allianz Türkiye, koruncukların yaşam boyu destekçisi olma vizyonuyla onlara üniversite bursu sağlayacak ve gelişim ile istihdam imkânları yaratacak.

Allianz Türkiye, Koruncuk ile Kız Çocuklarının Destekçisi

Allianz Türkiye’nin ‘Bir Kız Gelecek’ programının ‘İnsan Odağı’ katmanında, Allianz Grubu’nun da desteğiyle, 6 Şubat depremlerinden etkilenen yirmi beş kız çocuğu, dört yıl süresince Koruncuk Vakfı bünyesine katılacak.

Bu çocuklar için hayatlarını iyileştirecek ve koruyacak çözümler sunulacak. Aynı zamanda barınma, eğitime erişim ve danışmanlık hizmetleri de sağlanacak. ‘Üniversite Odaklı’ kategoride, 10-18 yaş aralığındaki Koruncuk Vakfı üyeleri, lise eğitimlerini tamamladıktan sonra destekleniyor.

Allianz Türkiye’nin CEO’su Tolga Gürkan, şirket olarak ‘İklim Eylemi’, ‘Sağlık ve Kaliteli Yaşam’, ‘Nitelikli Eğitim’, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ ve ‘İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme’ hedeflerine destek veren bir dizi proje ve program yürüttüklerini hatırlattı. Gürkan, 2016 yılından bu yana iş birliği içinde oldukları Koruncuk Vakfı ile olan ilişkilerini, 100. yıllarında hayata geçirdikleri ‘Bir Kız Gelecek’ programıyla bir adım ileriye taşımayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca Gürkan, programın 2030 yılına kadar devam etmesini hedeflediklerini de ekledi.

Koruncuk Vakfı Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Av. Dr. Figen Samuray, Koruncuk Vakfı olarak toplum içinde özgüvenli bireyler olarak yer almayı hedefleyen kız çocuklarına 44 yıldır destek verdiklerini belirtti. Samuray, depremden etkilenen çocuklara kapılarını açmalarıyla kapasitelerini aştıklarını vurgulayarak, “Allianz Türkiye’nin yeni bir yurt inşa etme kararı, bizim için son derece değerli. Ayrıca koruncuklarımıza yaşamları boyunca destek olacakları üniversite bursu, gelişim imkânları ve hatta istihdam sağlama taahhüdü de büyük önem taşıyor.” şeklinde konuştu.