Akbank İlk Sürdürülebilir Mevduat Ürününü Çıkardı

Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdürü Yardımcısı Levent Çelebioğlu, “Çevresel ve sosyal açıdan olumlu etkileri olan projelerin finansmanını, toplam finansman payımız içinde sürekli olarak artırmayı hedefliyoruz.”

Akbank, sürdürülebilir finansman işlemlerinde geniş bir perspektife odaklanarak deprem bölgesi finansmanı, istihdam artışı, döngüsel ekonomi, yenilenebilir enerji, temiz ulaşım, mavi finansman, sağlık hizmetlerine erişim gibi çok geniş bir alana odaklanıyor. Banka, ticari müşterilerine sunduğu Sürdürülebilir Mevduat ürünüyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor.

Akbank’ın açıklamasına göre, geniş bir sürdürülebilir finansman ürün yelpazesine sahip olan banka, bu alandaki ürün ve hizmetlerini hem bireysel hem ticari müşterileri için artırmaya devam ediyor.

Sürdürülebilir mevduat ile Türkiye’de ilk kez deprem bölgesi finansmanı, KOBİ’lerin finansmana erişimi ve yeşil dönüşümü, mavi finansman, yenilenebilir enerji, döngüsel ekonomi gibi çevresel ve sosyal tematik alanlardaki finansmana aynı anda destek olunması mümkün olacak.

Bu sayede Akbanklı ticari işletmeler, 92 günden 365 güne kadar geniş vade seçeneklerinden faydalanarak sürdürülebilirlik odaklı kaynak yaratımının bir parçası olabilecekler. Sürdürülebilir Mevduat müşterileri, yatırımlarıyla gerçekleştirdikleri olumlu etkilerin belirlenmesi ve raporlanması konusunda Akbank’ın desteğini alacaklar.

Akbank Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı Genel Müdürü Yardımcısı Levent Çelebioğlu’nun açıklamasına göre, bu ürünle birlikte müşterilere sundukları sürdürülebilir finansman hizmetlerini zenginleştirmeye devam ettiklerini belirtti.

Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, bankacılık ürünlerini sürdürülebilirlik odaklı bir şekilde dönüştürdüklerini vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ezber bozan çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve mevduat ürünlerimizi de sürdürülebilirlik odaklı hale getiriyoruz. Müşterilerimiz, değişen vadelerde mevduatlarıyla artık sosyal fayda odaklı ve çevresel pozitif etkisi olan projelere destek sağlayabilecekler. Temel hizmetlere erişim, kadın KOBİ’lerin güçlendirilmesi, deprem bölgesinin yeniden inşası gibi sosyal odaklı projelerle birlikte yenilenebilir enerji, temiz ulaşım gibi pozitif çevresel etkisi olan projelerin hızlanmasını amaçlıyoruz.”