Huawei Yeşil Teknolojilere Yönelik Raporunu Açıkladı

Huawei Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Vicky Zhang, “Rapor, ‘Paris Anlaşması’ hedeflerine ulaşmak için gereken net sıfır karbon teknolojilerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla izlenmesi gereken yolu işaret eden, yenilikçi çözümlere odaklanmaktadır” şeklinde ifade etti.

Huawei, AE4RIA ve UNFCCC İnovasyon Merkezi, BM İklim Değişikliği Konferansı sırasında ‘Yeşil İnovasyonu Hızlandırmak’ başlıklı oturuma ev sahipliği yaparken, aynı zamanda yeşil teknolojilere dair raporunu duyurdu.

Huawei’nin açıklamasına göre, söz konusu kurumlar, ATHENA Araştırma Merkezi, PwC ve EIT Digital’in katkılarıyla ortaya koydukları ‘İkiz Geçiş için İkiz Beceriler’ raporuyla, düşük karbon hedeflerine yönelik yeni aksiyon planlarını paylaştı.

Açıklamada, etkinliğin açılışındaki konuşmaya yer verilen Huawei Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Vicky Zhang, “Bugün iş ortaklarımızla birlikte hazırladığımız bu önemli raporun lansmanını yapmaktan gurur duyuyorum. Bu rapor, ‘Paris Anlaşması’ hedeflerine ulaşmak için gereken net sıfır karbon teknolojilerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak üzere izlenecek yolu işaret eden, yenilikçi çözümlere odaklanıyor.” ifadelerini kullandı.

Macaristan Enerji Bakanlığı İklimden Sorumlu Büyükelçisi Dr. Barbara Botos, yeşil enerjinin anlamlı olabilmesi için sadece depolanabilir olduğunu belirtti ve Yeşil dönüşümü hızlandırmak için tüm sektörlerde dengeli bir gelişime ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

EAERE ve SDSN Küresel İklim Merkezi Başkanı Prof. Phoebe Koundouri ise ‘Yeşil Avrupa Anlaşması, işgücü piyasalarındaki yapısal değişiklikleri hızlandırıyor. AB, rekabet gücünü artırmak için yeni bir strateji geliştirirken, yetenekli personele ihtiyaç artabilir. Eğitim, sanayi ve politika paydaşlarını 2050 yılına kadar iklim nötrlüğüne ulaşmak için yeni işgücü ihtiyaçlarında ileri taşıyacak olan bu iş birliğinden gurur duyuyorum.’ şeklinde açıklamalarda bulundu.