Teknoloji Liderleri Yapay Zekayı Ve Akıllı Şehirleri Tartışacak

Teknoloji Liderleri Zirvesi, QNB Finansbank, İş Bankası, Kalyon PV, Vestel ve TOM Bank’ın ana sponsorluğunda, DataExpert’in katkıları ve BMI Business School’un organizasyonuyla 21 Mayıs 2024’te gerçekleştirilecek.

BMI Business School tarafından yapılan açıklamaya göre, iş dünyasının bugünü ve geleceği ‘Yapay Zeka Çağında Yeniden Yenilenme’ temasıyla tartışılacak etkinlik, Mandarin Oriental Bosphorus-İstanbul’da misafirlerini ağırlayacak.

Zirve ayrıca ‘En Etkin 50 Teknoloji Lideri’ ödül törenine ikinci kez ev sahipliği yapacak.

Şirketlerde teknoloji, yapay zeka ve dayanıklılığın önemi üzerine odaklanacak zirvede, Türk teknolojisinin küresel pazardaki konumu yanı sıra global trendlerin şirketlerin teknoloji stratejilerine ve yatırımlarına etkisi ele alınacak.

Etkinlikte, bilişim kurulu başkanlarının (CIO) bakış açısından dijital dönüşümün sürdürülebilirliği ve yapay zeka teknolojilerinin kullanımı gibi konular da ele alınacak.

Günümüzde yerel yönetimlerin gündeminde olan ‘akıllı şehirler’ de yapay zekanın dokunacağı alanların başında gelmektedir. Bu bağlamda, Dünya Ekonomik Forumu (WEF) için birçok şehrin raporunu yöneten ve katkıda bulunan PwC’nin şehirler ve yerel yönetimler alanında global öncülerinden Hazem Galal da zirveye katılacak.

Akıllı şehirler de dahil olmak üzere şehirlerin, yerel yönetim birimlerine strateji oluşturma ve uygulama konusunda uzmanlaşmış olan Galal, akıllı şehir uygulamaları ve yapay zeka konusunda katılımcılara küresel bir bakış açısı sunacak.

Zirvenin bu yılki farklı panellerinde 20’nin üstünde üst düzey konuşmacı yer alacak.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, açılış konuşmasını yapacağı etkinlikte yapay zeka çağında yeşil ve dijital dönüşüm odağında görüşlerini paylaşacak.

Vestel Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Ergün Güler, ‘mobilite’ konusunda, Kalyon PV CEO’su Ersan Tüfekçi ise ‘Yenilenebilir Enerjide Yüksek Teknoloji ve AR-GE’nin Önemi’ başlıklarında görüşlerini aktaracak.

Zirve kapsamında gerçekleştirilen ‘En Etkin 50 Teknoloji Lideri Araştırması’na katılan teknoloji liderlerinin son bir yılda yatırım yaptıkları yenilikçi teknolojiler arasında bulut teknolojileri, yapay zeka, veri analitiği, dijital dönüşüm ve siber güvenlik çalışmaları öne çıkıyor.