Volvo’nun Yeni Elektrikli Aracı için Geri Sayım Başladı

İsveçli otomobil üreticisi Volvo, sürdürülebilirlik ve elektrikli otomobiller konusundaki ilerlemelerine bir yenisini daha ekliyor.

Volvo EX30, markanın 96 yıllık güvenlik liderliğinin bir göstergesi olarak ortaya çıkıyor. Aynı zamanda üretilen en küçük Volvo SUV olarak da dikkat çekiyor. EX30’daki bir diğer yenilik ise bisiklet kazalarını hedefleyen güvenlik önlemleri.

Kalabalık şehirlerde araç kapılarının dikkatsizce açılması önemli bisiklet kazalarına yol açıyor. Bisiklet kazalarının beşte biri bu tür kazalardan dolayı oluşuyor. Cycling UK verilerine göre, sadece İngiltere’de her yıl ortalama 60 kişi, araç kapılarının çarpması sonucu ölüyor veya ciddi şekilde yaralanıyor. İsveçli otomobil markası Volvo, bu kazaları azaltmak için özel bir kapı açma ve uyarı sistemiyle donatılmış durumda. Sistem, bir bisikletli veya diğer araçlar yanından geçtiğinde, sürücüyü kapıyı açmak üzereyken görsel ve işitsel olarak uyarıyor. Kapı açma uyarı sistemi, Volvo’nun yüksek güvenlik standartlarını tamamen elektrikli yeni kompakt SUV modeline taşımasıyla dikkat çekiyor.

Volvo EX30, Güvenlik Sistemleriyle Donatıldı

Son teknoloji koruyucu güvenlik sistemleriyle donatılmış olan Volvo Cars’ın yeni EX30 modeli, şimdiye kadar ürettiği en kompakt SUV olma özelliğini taşıyor. Volvo’nun güvenlik konusundaki uzmanlığını ve dünyadaki kazaları baz alarak yapılan araştırmalarını kullanarak tasarlanan EX30, sürücü ve yolcuların güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için özel olarak geliştirildi. EX30’un yapısal tasarımı, Volvo’nun sağlamlık ve güvenlik konusundaki kararlılığını yansıtıyor.

Araç, 7 Haziran’da Görücüye Çıkacak

Aracın tavan, güvenlik kafesi ve A, B ve C sütunları güçlendirilerek daha dayanıklı hale getirildi. EX30, elektrikli bir araç olduğundan bataryanın sağlamlığına da büyük önem verildi ve şase ile güvenlik kafesi, olası bir çarpışmanın etkisini azaltmak ve dayanıklılığı maksimum seviyeye çıkarmak için özel çelikten üretildi. Araç içerisinde sürücü koltuğunun iç yan tarafında bulunan hava yastığı, yan darbelere karşı baş ve göğüs yaralanmalarını azaltmak amacıyla tasarlandı. Yeni otomatik kavşak fren özelliği ise şehirdeki kavşaklarda yaşanan kazaların önlenmesine yardımcı olacak şekilde geliştirildi. Eğer başka bir araç beklenmedik bir şekilde EX30’un önüne geçerse, otomatik fren özelliği devreye girerek çarpışmanın etkisini hafifletmek veya tamamen önlemek için çalışıyor. Yeni EX30, herhangi bir Volvo otomobili gibi kapsamlı bir aktif güvenlik ve sürücü destek sistem paketiyle donatıldı.

Volvo’nun tamamen elektrikli yeni modeli EX30’da sunulan tüm güvenlik ve sürücü destek teknolojileri hakkındaki detaylar, dünya çapında 7 Haziran tarihinde tanıtıldıktan sonra paylaşılacak. Aynı tarihte belirli ülkelerde araç siparişleri veya ön siparişleri başlayacak. Bu özel araç, son derece gelişmiş güvenlik sistemleriyle donatılmış olarak kullanıcıların beğenisine sunulacak.