AI ile Yenilenebilir Enerji Dijitalleşiyor

Yerli girişim Werover, yapay zekanın gücünden yararlanarak yenilenebilir enerjiyi dijitalleştirmek için çözümler geliştiriyor.

Werover, küresel pazarda büyüme ve ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırma hedefiyle önemli adımlar atmaya devam ediyor. Şirket, küresel bir marka olma vizyonu doğrultusunda büyümesini hızlandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Windrover isimli rüzgâr tribünü teknolojisi ile şirketlerin rüzgâr enerjisi alanında maliyetleri düşürmesini ve yenilenebilir enerjinin sürdürülebilir kılmasına yardımcı olan girişim yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Bu doğrultuda girişim, Simya VC’den 5 milyon dolar değerleme üzerinden 350 bin dolar yatırım aldı.

2018 yılında Balca Yılmaz ve Çağlar Erat tarafından kurulan yerli girişim, elde ettiği yatırımla birlikte küresel pazarda büyüme hızını artırmayı, yenilikçi çözümler geliştirmeyi ve ürünlerini, hizmetlerini daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyor. Bu girişim, girişimcilik ruhuyla hareket ederek Türkiye’nin teknoloji sektöründeki potansiyelini ortaya çıkarıyor. Aldığı yatırımlarla desteklenen şirket, büyüme stratejileriyle küresel çapta tanınan bir marka olmayı amaçlıyor. Yenilikçi ve özgün çözümleriyle dikkat çeken girişim, sektördeki ihtiyaçlara yönelik çözümler üreterek iş dünyasına katma değer sağlamayı hedefliyor.

Yenilenebilir Enerji, Yapay Zeka ile Buluşuyor

Werover Kurucu Ortağı Balca Yılmaz konuyla ilgili aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Dünya’nın her geçen gün yenilenebilir enerji kaynaklarına ihtiyacı artarken, devasa enerji kaynaklarında yaşanan hasarların bakım onarım çalışmaları sancılı oluyor. Hasarların büyük boyutlara ulaşmadan tespit edilmesi ise büyük önem taşıyor. Bu noktada Werover olarak rüzgâr enerjisi alanında kestirimci ve önleyici bakım önerilerinin yanında erken aşamada hasar tespiti için sağlık izleme sistemi sunarak, işletme maliyetlerini düşürüyoruz. Aynı zamanda müşterilerimizin daha verimli ve sürdürülebilir bir enerji kaynağına ulaşmalarına yardımcı oluyoruz. Aldığımız yatırımla da bu alandaki teknolojimizi geliştirmek üzere çalışmalarımıza hız katacağız.”

Werover Kurucu Ortağı Çağlar Erat ise “Werover olarak şimdiye kadar, yenilenebilir enerji sektöründe ticari faaliyetlerimizle ilerledik ve pazardaki büyük potansiyeli görüp Windrover ürünümüze yatırım yaptık. Şimdi ise bu ürünümüzün pazardaki büyük potansiyeli üzerine Simya VC’den yatırım aldık. Bu yatırımın Werover’ın stratejik gelişiminde önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. Simya VC’den aldığımız yatırımın küresel bir marka haline gelme hedefimize büyük bir ivme kazandıracağına inanıyoruz.” dedi.

Simya VC Yönetici Ortağı Selma Bahçıvanoğlu da şu açıklamayla düşüncelerini aktardı:

“Werover’in yenilenebilir enerji, verimlilik ve sürdürülebilirlik alanlarında sunduğu çözümlerin, işletmelerin ve toplumun geleceği açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyoruz. Kurucuların ve ekibin kararlılık ve azimle yenilikçi girişimlerini başarıya taşımak için diğer ülkelerde büyüyeceğine inanıyoruz. Simya VC olarak gelecekteki teknolojik gelişmelere yön vermek için çalışan girişimlere destek olmaya devam edeceğiz.”