Turkcell “Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım” Programını Başlattı

Turkcell, geleceğin teknoloji liderlerini desteklemek amacıyla yürüttüğü Geleceği Yazanlar projesi kapsamında önemli bir adım attı. Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılımadlı yeni bir programı başlatan şirket, genç yeteneklere yazılım dünyasında kendilerini geliştirme fırsatı sunuyor.

Marka, Geleceği Yazanlar projesi kapsamında gençlere ve kadınlara yazılım alanında eğitim ve istihdam fırsatları sunmaya devam ediyor. Şirket, 10 yıldır sürdürdüğü bu başarılı projeyi daha da güçlendirmek amacıyla “Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım” programına başvuruları almaya başladı.

Proje, lisans düzeyinde 3’üncü ve 4’üncü sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile yeni mezun olan ve teknoloji alanında gelişime açık bireylere yönelik olarak tasarlandı. Program, katılımcılara yazılım dünyasında kendilerini geliştirme fırsatı tanıyarak sektörde başarılı bir kariyere adım atmalarına olanak sağlıyor.

Turkcell’in yazılım alanındaki eğitim projeleri kapsamında sunulan 6 aylık programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, sadece Turkcell’in yazılım şirketi Atmosware’de değil, aynı zamanda Turkcell ve grup şirketlerinde çalışma fırsatı elde edecek. Turkcell, nitelikli iş gücünün gelişimine katkıda bulunarak eğitim projeleri aracılığıyla Türkiye’nin yazılım sektöründeki yetenekleri desteklemeye devam edecek.

Turkcell, Teknolojiye Gönül Verenlerin Destekçisi

Başvurusu kabul edilen adaylar, genel yetenek testi, teknik test ve mülakat sürecine tabi tutulacak. Bu aşamaları başarıyla tamamlayanlar, 6 aylık bir bootcamp programına katılma fırsatı elde edecek. Program süresince, 30 bin katılımcıya online eğitimler, 300 katılımcıya ise sınıf içi eğitimler verilmesi planlanıyor. Sınıf içi eğitimlere katılan gençlere aynı zamanda birebir mentörlük desteği sağlanacak. Ayrıca katılımcılar, bu süreçte Turkcell’de iş başında eğitim alma şansına da sahip olacaklar.

Bootcamp programında, katılımcılara 5 farklı alanda eğitim ve gelişim imkanı sunulacak. Eğitimler, “Swift ile iOS Uygulama Geliştirme”, “Kotlin ile Android Uygulama Geliştirme”, “Java Programlama”, “Yazılım Analist Uzmanlığı” ve “Front-End Programlama” başlıkları altında gerçekleştirilecek.

Programa başvurular ise 17 Ocak tarihine kadar devam edecek. Bu süre zarfında adaylar, kendilerini geliştirmek ve yazılım alanındaki bilgi birikimlerini artırmak için başvuruda bulunabilirler.