Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım AR-GE Projelerini Destekliyor

Tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojilerin gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilerin bu teknolojiden yararlanması için AR-GE projelerine destek sağlayacağını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, AR-GE Destek Programı’nın yürütülmesine ilişkin bir ekip oluşturulacak. Program kapsamında her türlü kararı almakla yetkili en üst merci olan Değerlendirme Kurulu ve bakan yardımcısının başkanlığında 20 üye görev alacak. Kurul, önceki yıllarda imzalanmış olan AR-GE projeleri sözleşmelerinden doğan mali yükümlülükleri de dikkate alarak yürütücü kurum türlerine göre Bakanlık tarafından proje başına ödenebilecek desteğin üst limitlerini ve verilebilecek destek oranlarını belirleyecek. Kurul, daha önce desteklenen projelerle ilgili de kararlar alabilecek.

Tarım AR-GE Programı’na, TÜBİTAK AR-GE birimleri, üniversiteler, sivil toplum, meslek ve çiftçi kuruluşlarıyla özel sektör kuruluşları başvurabilecek.

Kurul tarafından belirlenen konular, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) internet sayfasında yer alacak. Ayrıca proje başvurularında, yürütücü kurum türlerine göre belirlenen destek üst limitleri ve oranları sabit kalarak aşılması önlenecek.