Robotlar Omurilik Yaralanması Olan Kişilere Yardım Ediyor

Robotlar, omurilik yaralanması olan kişilerin garson olarak çalışmasına yardımcı olmakta ve gelir elde etmelerini sağlamakta!

Bu servis robotları, yürüyemeyen veya kendi başlarının çaresine bakamayanlara yardımcı oluyor. Bu #robotik çözüm, ev veya geçersiz sağlık hizmetlerinin kalitesini artırabilmekte!

OriHime-D adı verilen servis robotları tamamen bağımsız çalışmıyor. Japonya’da bir cafe, uzaktan kontrol edilen botları kullanıyor ve ev tabanlı operatörlerin her birine bir saatlik maaş ödeniyor. Bu sayede yeni iş alanları açılıyor.

Bu #robot’lar, omurilik yaralanması olan kişilerin garson olarak çalışmasına yardımcı olmakta ve gelir elde etmelerini sağlamakta! McKinsey araştırmacılarının tahminlerine göre, 2030 yılına kadar dünya üzerinde hizmet robotlarının pazar payı 10 kat artacak.

Uluslararası Robotik Federasyonu 2021 verilerine göre mevcut servis robotları pazar payı 12 milyar $’a ulaştı. Bu robotları geliştiren şirket, 1,2 m boyundaki robotları bir gün kalıcı bir projede kullanmayı umuyor.

KAYNAKÇA

  1. https://www.linkedin.com/posts/muratbayazit_robotik-robot-teknolojiyebakaftagn-ugcPost-6905419455573188608-pkfU?utm_source=linkedin_share&utm_medium=ios_app