Trendyol, Sesli Rehber ile Görme Engelli Kullanıcılara Destek Oluyor

Trendyol, BlindLook ile gerçekleştirdiği iş birliği çerçevesinde görme engelli bireylerin e-ticaret dünyasına katılımını sağlayacak Sesli Simülasyon teknolojisini platformuna entegre etti.

BlindLook tarafından geliştirilen sesli haritalama teknolojisi, görme engelli kullanıcıların ürün ve hizmetlere yardım almadan erişimini mümkün kılıyor. Bu simülasyon, tam veya kısmi görme engelli bireylerin dijital platformlardaki ürün ve hizmetleri bağımsız bir şekilde kullanabilmelerine imkan tanıyor.

Bu teknoloji, ekran okuyucu programlarıyla uyumlu şekilde çalışarak kullanıcıların herhangi bir web sitesi veya uygulamada gereken işlemleri sesli olarak anlatıp yönlendirilmesini sağlıyor.

Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, sürdürülebilirliği tüm boyutlarıyla değerlendirerek herkes için kapsayıcı ve uygulanabilir çözümler üretmek üzere çalıştıklarını belirtti. Temel misyonlarının müşterilerine kusursuz bir e-ticaret deneyimi sunarak pozitif etki yaratmak olduğunun altını çizen Poyraz, “Bu etkiyi daha eşit ve daha kapsayıcı bir dünya adına kullanarak ülkemizde 1 milyon, dünyada 285 milyon görme engelli bireyin özgürce hayata katılma hakkını destekliyoruz. Sesli rehber özelliği sayesinde artık görme engelliler, platformumuzda bulunan 200 milyonu aşkın ürünü inceleyebilecek, kendi kararlarını kendileri vererek kolay ve güvenilir alışveriş olanağından yararlanabilecek.” dedi.

Poyraz, EyeBrand sertifikasına sahip olmanın kendileri için bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Ayrıca BlindLook ile gerçekleştirilen iş birliğinin “Sürdürülebilir Etki Planı” kapsamında öngördükleri sosyal sorumluluk projelerindeki dönüşümü hızlandırdığını ifade etti.