Siemens Şarj Sistemi İlk Kez 1MW Şarj Sağladı

Siemens, prototip ‘Megawatt Şarj Sistemi’nin (MCS) ilk kez 1 megawatt (MW) şarj sağlamayı başardığını duyurdu.

Elektrikli kamyon sektöründeki hızlı büyüme, batarya ve şarj sürelerinde iyileşme gibi yeni teknolojileri beraberinde getiriyor. Sıfır emisyonlu taşımacılık çözümlerine yönelik talepteki artış, uzun mesafe taşımacılık alanı için önemli bir faktör olmayı sürdürerek filo operatörleri için sayısız fırsat sunuyor.

Siemens’in akıllı altyapılar bölümü, bu kapsamda, prototip MCS ile ilk kez 1 MW şarj sağladı. Mevcut ‘Kombine Şarj Sistemi’ (CCS) ile MCS’nin bu büyük başarısının ardından ağır ticari araç sektöründe ‘oyunun kurallarının değişmesi’ bekleniyor.

Siemens, yüksek emisyonlu ulaşım sektörünün sürdürülebilir dönüşümünde daha fazla ilerleme kaydedilmesi amacıyla SICHARGE Megawatt Şarj Sistemi’nin bir prototipini de tanıttı. Mevcut portföyde temellenen MCS, birden fazla SICHARGE UC150 güç kabininden, bir anahtarlama devresinden ve özelleştirilmiş bir MCS dağıtıcısından oluşuyor. MCS’nin merkezi ögesi niteliğindeki anahtarlama devresi, şarj istasyonlarının çıkış gücünü tek bir yerde toplamanın yanı sıra ihtiyaca bağlı olarak gücü MCS dağıtıcısına yönlendiriyor. E-kamyonlarda yaygın olarak kullanılan bataryalar, yaklaşık 1 megawatt güç veren uygun şarj istasyonlarında yaklaşık 30 dakika içinde yüzde 20’den yüzde 80’e kadar şarj edilebiliyor.

Siemens Akıllı Altyapı e-Mobilite Birimi Üst Yöneticisi (CEO) Markus Mildner, özellikle uzun mesafe taşımacılıkta elektrikli kamyonlar ve otobüsler için molalar sırasında hızlı MCS’ye ihtiyaç duyulacağını belirterek, ‘Bu teknolojinin ülke genelinde yaygınlaşması için hükümet tarafından bazı altyapı hizmetlerinin yerine getirilmesi gerekiyor. Testimizin başarıyla tamamlanması, teknoloji tarafında büyük bir adım atmamızı sağlayacak. Ayrıca ulaşım sektörünü sürdürülebilir hale getirme konusundaki kararlılığımızın altını çiziyor.’ dedi.