Newky ve LojiPark’tan İş Birliği

Teknopark İstanbul’un kuluçka merkezi Cube Incubation girişimlerinden biri olan Newky, LojiPark ile stratejik iş birliğine imza attı.

Kendini fiziksel dünyanın dijital anahtarı olarak tanımlayan Newky, biyometrik temelli çoklu faktör doğrulaması (MFA) kapsamında kullanıcılarla araçların, ekipmanların ve donanımların unsurlarını buluşturan bir girişim olarak yola çıktı. Kullanıcının dolandırıcılık ve suistimal gibi olumsuz durumlarla karşı karşıya gelmesini engelleyen girişim, bu alanda çeşitli çalışmalar yapıyor. Özellikle de lojistik şirketlerine hizmet veren Newky, geniş taşıyıcı havuzuna erişimle süreçlerin dijitalleşmesi yönünde de faaliyetlerde bulunuyor. B2B SaaS çözümü ve pazaryeri hizmetleriyle değer yaratan Newky, teknoloji şirketi LojiPark ile ortak değerde buluştu. Ortak paydada buluşan iki şirket, lojistik sektörüne güvenlik alanında dijital çözümler üretmek için anlaşma yaptı.

Anlaşma öncesinde bir panelle bilgi birikimlerini aktaran katılımcılar, dijitalleşmenin lojistik sektörüne sağlayacağı faydalardan konuştu. Ayrıca katılımcılar, lojistik sektöründe öne çıkan biyometrik temelli çoklu faktör doğrulaması şeklindeki teknolojilerle ilgili de bilgi alışverişinde bulundular.

Panel katılımcıları, lojistik alanında dijitalleşmenin çok önemli olduğunu vurgulayarak start-up’larla iş birliği yapmanın fark yaratacağını aktardılar.