Neden Plastik Ambalajlara İhtiyacımız Var?

Plastik ambalaj, modern hayatımızın birçok yerinde önemli işlevlere hizmet ediyor ve buna güvenmemizin başlıca nedenleri aşağıdaki gibi.

  • Koruma: Hassas ürünleri taşıma sırasındaki hasarlardan ve nem, nem, gazlar, mikroorganizmalar, böcekler ve ışıktan kaynaklanan kontaminasyon veya hasardan korur.
  • Koruma:  Ürünleri daha uzun süre korur, bu da insanlara artık uygun olmayana kadar kullanmaları veya tüketmeleri için daha fazla zaman vererek israfı azaltır.
  • İsrafı önler: ürünler bir arada tutulur ve dökülmeler önlenir.
  • Ulaşım: Büyük mesafeler üzerinden nakliyeye izin verir, böylece yerel olmayan çok çeşitli ürünlere erişebiliriz ve bu da ticareti teşvik eder. Ayrıca, taşımayı daha verimli hale getiren nesneleri istifleyerek yerden tasarruf sağlar.
  • Bilgileri görüntüler : besin içeriği veya alerji tavsiyesi gibi ürünle ilgili önemli bilgiler ambalajın üzerinde görüntülenir.

Plastik ambalaj olmadan ne olur?

Plastik ambalaj, gıdaların bozulmaya karşı korunmasında en önemli seçeneklerden biridir. Gıda atığının, özellikle karbon ayak izi biçiminde, ambalaj atıklarından önemli ölçüde daha yüksek bir çevresel etkisi vardır.

Plastik ambalaj, yiyeceklerin daha uzak mesafelere gitmesine, raflarda daha uzun süre kalmasına ve büyük miktarlarda yiyeceğin boşa gitmemesine olanak tanır. Yiyeceğin kendisini oluşturmak çok daha fazla kaynak gerektirdiğinden, onu mümkün olduğunca uzun süre korumak genellikle çevresel açıdan mantıklıdır, böylece büyümesine yatırılan kaynaklar boşuna yatırılmaz.

Sıvılar, jeller, tozlar, sezon dışı meyveler ve diğer özel ürünlerin tümü, küresel ekonomimize gıda dağıtımına yardımcı olmanın yanı sıra, malzeme tarafından güvenli bir şekilde korunur.

Gıda için güvenli, esnek, şeffaf, opak, kimyasal ve ısıya dayanıklı gibi farklı fonksiyonel özelliklere sahip birçok plastik türü vardır. Bu nedenle plastikler, çeşitli modern gereksinimler için ideal ambalaj malzemesidir. Tüm bu ihtiyaçları karşılayacak plastik ambalaj olmadan, insanların her gün güvendiği geniş bir ürün yelpazesini taşımak ve kullanmak çok zor (ve çoğu zaman imkansız) hale geliyor.