Microsoft’tan Yapay Zeka Destekli Akıllı Kamera

Microsoft, ilk yapay zeka destekli akıllı kamerasını piyasaya sürüyor. Surface Hub 2 için tasarlanmıştır ve toplantı odasındaki herkesin odaklandığından emin olmak için akıllı özelliklere sahiptir.

Microsoft, Surface Hub 2 için yapay zeka destekli ilk kamerasını piyasaya sürüyor. Surface Hub ile Microsoft’un gelecekteki çalışma vizyonunu tamamen satın alan işletmeler artık kamera özelliklerini yükseltebilecek. Yeni Surface Hub 2 Akıllı Kamera, toplantıları iyileştirecek otomatik yeniden çerçeveleme, geniş bir görüş alanı ve görüntü düzeltme özelliklerini destekler.

“Surface Hub 2 Smart Camera, aksi takdirde görünür olanı sınırlayabilecek herhangi bir eğrilme, bozulma veya alan derinliği sorunları olmadan yeniden çerçeveler, aydınlatmayı ayarlar ve inanılmaz derecede geniş görüş açıları sağlar,” diye açıklıyor. Windows ve Microsoft aygıtlarının kurumsal başkan yardımcısı Steven Bathiche. “Ekip, uzaktaki izleyiciler veya katılımcılar için pürüzsüz ve doğal olurken odada olup bitenleri yakalamak ve çerçevelemek için deneyimi ayarlamak için muazzam bir çalışma yaptı.”

 Surface Hub 2 Akıllı Kamera, Microsoft’un dev ekranlarının en üstünde yer alır.

Kamera, 136 derecelik görüş alanına ve 1 teraflop işlem gücüne (orijinal Xbox 360’tan çok daha fazla) sahip 12 megapiksel sensöre sahiptir. Microsoft bu gücü, nesnelerin gerçeğe uygun kalmasını sağlamak için bozulmaları, eğimi ve geniş açı düzeltmelerini otomatik olarak telafi eden, geliştirdiği bir algoritma ile birlikte kullanıyor. Bu, Akıllı Kameranın bir odadaki herkesi algılamasını ve toplantılar sırasında görünür olmalarını sağlar.

Surface Hub 2 Akıllı Kamera, manyetik bir tıklama ve bir USB ile Surface Hub 2’nin üstüne takılır. C dağı. Surface Hub 2 için tasarlandı ve 31 Mayıs’ta 79.99 USD’den ayrı olarak veya 85 inç Surface Hub 2S ile birlikte 21.9999.99 USD’den satılacak. Bu, web kamerası gibi görünen bir şey için yüksek bir bedel gibi görünebilir, ancak Microsoft’un vaat ettiği kadar akıllıysa, Surface Hub 2 cihazlarına 9.000 ABD Doları veya 22.000 ABD Doları harcayan işletmeler için değerli bir yükseltme olabilir.

Kaynakça

1.https://www.tuzlagundem.com/haber/microsoft-un-ilk-yapay-zeka-destekli-akilli-kamerasi-surface-hub-2-icin-piyasaya-cikti-tuzla-haber-81299.html