Microsoft Kendi Yapay Zeka İşlemcisini Tanıtacak

Microsoft, diğer teknoloji devleri gibi kendi yapay zeka işlemcisini geliştirmekte. Son bilgilere göre, yazılım devi Ignite 2023 konferansında AI işlemcisini tanıtmak için hazırlanıyor.

Microsoft, kendi yapay zeka işlemcilerini üretme planlarını açıklamaya yaklaşıyor olabilir. Ortaya çıkan yeni rapor, bu duyurunun Microsoft’un Ignite 2023 geliştirici konferansının bir parçası olarak yapılacağını iddia ediyor. Ancak henüz bu yapay zeka çipiyle ilgili ayrıntılar açıklanmış değil.

Microsoft’un Yapay Zeka İşlemcisi

Geliştiriciler, BT uzmanları ve yöneticiler için düzenlenen Ignite konferansı, 14-17 Kasım tarihleri arasında Seattle’da gerçekleştirilecek. Microsoft, özellikle CEO Satya Nadella ve diğer önemli şirket yöneticilerinin yer alacağı açılış konuşması sırasında, bir dizi önemli ürün duyurusu yapacak. Microsoft’un ve konferansın genel olarak yapay zeka platformlarına odaklanması bekleniyor.

Microsoft, şu anda üretken sohbet robotu Bing Sohbet, metinden görüntü üreten Bing Image Creator ve yapay zekalı Copilot sanal asistan hizmetlerine güç sağlamak için Nvidia’nın H100 GPU’larını kullanıyor. Microsoft ve diğer üretken yapay zeka şirketleri geçtiğimiz yıl Nvidia’dan onbinlerce GPU satın aldı ve bu da Nvidia’yı 1 trilyon dolarlık bir şirket haline getirdi. Ancak yeni bir rapor, Microsoft’un kendi yapay zeka işlemcilerini üretmesi durumunda, Nvidia’nın çiplerine bu kadar bağımlı olmak zorunda olmayacağını belirtiyor. Bu da Nvidia’nın gelecekte gelir kaybına uğramasına neden olabilir.