Mastercard, İlklere İmza Atmaya Devam Ediyor

Mastercard yeniliklere imza atmaya devam ediyor. Bu kapsamda şirket, bugün duyurduğu program ile finansal kuruluşlarını müşterilerine kripto paralarda alım-satım yapma imkanı sunmalarına yardım edecek.

CNBC’nin haberine göre Mactercard, hali hazırda PayPal tarafından kullanılan kripto işlem platformu Paxos ile kripto paralarda işlem yapma imkanı sunan bankalar arasında süreçlerin yönetimini ele alıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Mastercard, bankaların kripto paralarda işlem yapmalarının önüne geçen iki ana neden olan regülasyonlara uyum ve güvenlik konularına yönelik atılımlar yapması bekleniyor.

Öte yandan, NFT’ler yavaş yavaş fiziksel dünyaya geçiş yaptığı günümüzde yeni nesil, Web3 neobankası olan ve farklı ürünler sunarak ekosistemin dinamik oyuncuları arasında konumlanan Hi ile geldi.

Hi, HI adlı üyelik tokeni stake edilerek kripto paralar, stablecoin veya itibari paralar ile birlikte kullanılabilen yeni bir banka (debit) kartı duyurdu. Nitekim bu sefer tanıtılan bu kartın diğerlerinden farkı ise kullanıcılar sahip oldukları NFT avatarları ile kartlarını kişiselleştirebiliyor.

Mastercard iş birliği ile sunulan banka kartı, NFT özelleştirme özelliği ile dünyada bir ilk olma özelliğine sahip. Londra merkezli ödeme şirketi Moorwand tarafından sağlanacağı kaydedilen Hi banka kartı, 25’den fazla ülkedeki platform üyelerine sunulacak.