Logo Yazılım’dan Sektördeki İlk Entegre Faaliyet Raporu

Logo Yazılım, Türkiye’deki yazılım sektöründe bir ilk olarak nitelendirilen Entegre Faaliyet Raporu‘nu yayınladı. Rapor, entegre düşünce yaklaşımı ile altı farklı alana odaklanarak hazırlandı.

Şirket, 2022 Entegre Faaliyet Raporu’nda, stratejik odakların yanı sıra, paydaş ilişkileri, gelecekte yaratılacak değer ve öncelikli konulara öncelik veriyor. Bu rapor, kurumsal raporlama konusunda küresel ölçekte en iyi uygulamalara uyumlu olduğunu gösteriyor.

Logo Yazılım, 2022 yılı performansının yanı sıra ekosistemde yaratılan değer ve paydaşlara yönelik etki ve katkısını daha iyi anlatabilmek için kurumsal raporlamasını en yüksek standarda taşıdı. Şirket, finansal ve operasyonel sonuçlarının haricinde Çevresel, Sosyal ve Kurumsal Yönetim (ÇSY) performansını, geleceğe yönelik öngörülerini ve entegre düşünceyi temel alan çalışmalarını 6 sermaye öğesine işaret ederek bu raporda aktardı. Bu sayede Logo Yazılım, hissedarları ve tüm paydaşları için şeffaf, karşılaştırılabilir ve nitelikli bilgi sunma misyonunu geliştirerek sürdürüyor.

Logo Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su M. Buğra Koyuncu, raporla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Logo Yazılım olarak müşterilerimiz, iş ortaklarımız, çalışanlarımız, hissedarlarımız ve toplumu da içine alan çok geniş bir paydaş ekosistemine etki ediyoruz. Faaliyetlerimiz sonucu ekosistemimizde yarattığımız değer ve toplumsal yatırımlarımızla Birlemiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkı sağlıyoruz. Bu amaçlara ulaşmak için rehber ve araç niteliğinde olan BM Küresel İlkeler Sözleşmesi (UNGC) ve Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (UNWEPs) imzacısı olarak aksiyonlarımızı bu ilkeler doğrultusunda şekillendiriyoruz. Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim boyutlarını strateji ve operasyonlarımızın ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Entegre Faaliyet Raporu, yarattığımız değeri tüm paydaşlarımıza daha iyi anlatabilmemize yardımcı olurken, bu alanda küreselde en iyi uygulamalara hizalanmamızı sağlıyor. Önümüzdeki dönemde de Ar-Ge faaliyetlerimizle inovatif, sorumlu, verimliliği yüksek çözüm ve hizmetler geliştirerek pazardaki rekabet gücümüzü artırmaya devam edeceğiz.”

Logo Yazılım, kısa, orta ve uzun vadeli dönemlerde tüm paydaşları için katma değer yaratmayı hedefliyor ve bu amaçla bilişim ekosistemine ve ekonominin dijitalleşmesine katkı sağlıyor. Şirket, iş modelini ve yarattığı değeri, Entegre Yaklaşımı temel alan 6 odak alanı üzerinden tanımlıyor ve bu odaklar aracılığıyla paydaşlarına yarar sağlamayı amaçlıyor.

Logo Yazılım, finansal performans ve kurumsal yönetim açısından başarılı bir yılı geride bıraktı. Şirket, 2022 yılı konsolide gelirlerinde TL bazında yüzde 101, dolar bazında ise yüzde 8 artış gösterdi. Dolar bazında 10 yıllık bileşik büyüme oranı ise yüzde 14’e yükseldi. FAVÖK marjı yüzde 32 olarak gerçekleşen Logo Yazılım’ın kurumsal yönetim notu ise 9,4/10,0 oldu. Bu sonuçlar, şirketin sağlam finansal yapısı ve etkin kurumsal yönetim anlayışının bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

Logo Yazılım’ın inovasyon alanındaki başarıları da dikkat çekici. Şirketin Ar-Ge harcaması/faturalanan gelir oranı yüzde 29 olarak açıklandı. Bunun yanı sıra bulut tabanlı mikroservis sayısı 32‘ye yükseldi ve 473 yeni sürümde 4.011 yeni özellik sunuldu. Bu veriler, Logo Yazılım’ın müşterilerine sürekli olarak yenilikçi çözümler sunma ve sektördeki gelişmeleri yakından takip etme konusundaki kararlılığını gösteriyor.

Logo Yazılım’ın müşteri deneyimi ve ekosistem odaklı çalışmaları da olumlu sonuçlar verdi. Şirketin ürettiği sermaye kapsamında açıklanan verilere göre, müşteri sayısı 180 binin üzerine çıktı ve iş ortağı sayısı da 900’ü geçti. Bu da Logo Yazılım’ın müşteri odaklı yaklaşımının ve genişleyen iş ortağı ağı ile ekosistemine katkısının göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Logo Yazılım’ın öncelikli olarak çalışan deneyimine odaklandığı insan sermayesi odak alanında çalışan sayısı 1.500’ü aştı ve kadın çalışan oranı yüzde 47’ye ulaştı. Çalışan başına düşen eğitim süresi ise 32,3 saat oldu.

Logo Yazılım’ın sosyal etki boyutu kapsamında, “Hayallerini Kodlayanlar” projesi kapsamında Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen robotik kodlama atölyelerine katılan öğrenci sayısı 2.500’ü aştı. Ayrıca Logo Yazılım çözümleriyle eğitim veren üniversite ve meslek yüksek okulu sayısı 133‘e yükseldi.

Logo Yazılım, çevresel etki odaklı çalışmalarını yayınladığı raporda paylaştı. Rapora göre, şirketin sera gazı yoğunluğundaki azalış oranı yüzde 29, enerji yoğunluğundaki azalış oranı yüzde 25 ve geri dönüştürülen tehlikeli ve tehlikesiz atık miktarı da yüzde 90 olarak gerçekleşti.