Koç Microsoft ile Güçlerini Birleştiriyor

Koç Holding, Microsoft Türkiye ile birlikte Ctrl+ Future programını hayata geçirerek bilişim alanında küresel rekabet gücüne katkı sağlamayı amaçlıyor.

Koç Holding, Microsoft Türkiye ile birlikte Ctrl+ Future programını hayata geçirerek bilişim alanında küresel rekabet gücüne katkı sağlamayı amaçladığını açıkladı.

Programa katılan mühendislik son sınıf öğrencileri ve yeni mezun mühendisler, Microsoft Türkiye’nin özel olarak geliştirdiği online eğitimlerle yazılım geliştirme veya veri analitiği alanlarında uzmanlaşma fırsatına sahip olacak. Ayrıca, programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, Koç Topluluğu şirketlerinde staj yapma imkanı elde edecek.

Yazılım ve Veri Odaklı Eğitim

Dijital teknolojilerin sunduğu olanakların yanı sıra, bu olanakların ortaya çıkardığı yeni beceri setlerini ve iş kollarını yakından takip ettiklerini söyleyen Koç Holding İnsan Kaynakları Direktörü Umut Günal, “CEO’muz Sayın Levent Çakıroğlu’nun liderliğinde sürdürdüğümüz kültürel dönüşümümüzün en önemli boyutlarından biri olan çevik dönüşüm kapsamında, şirketlerimizi ve organizasyonlarımızı geleceğin iş yapış şekillerine ve yönetim anlayışına bugünden hazırlıyor; çalışma arkadaşlarımızın yetkinliklerini artıracak gelişim programları sağlıyoruz. Bu programların yanı sıra, paydaşlarımızla birlikte hayata geçirdiğimiz projelerle, geleceğimiz olan gençlere çağın gereksinimlerine uygun bir şekilde kendilerini geliştirme ve kariyer yolculuklarında ihtiyaç duydukları donanımları kazanma fırsatı sunuyoruz. Bu kapsamda Microsoft Türkiye iş birliğinde başlattığımız Ctrl+ Future ile ülkemizin küresel rekabet gücünü artırmayı, bilgiye dayalı dijital ekonomiyi beslemeyi, genç yeteneklere yazılım geliştirme ve veri analitiği odaklı bir beceri seti kazandırmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Deprem Bölgesine Öncelik

Kurumların yazılım geliştirme ve veri analitiği alanında önemli bir iş gücü ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Günal “Ctrl+ Future programı ile kurumların ihtiyaç duydukları bu alanlarda gençlerimizin donanım ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Ülkemizin bu alandaki rekabet gücünü artıracak projemiz sayesinde doğru ve yetkin yeteneklere yatırım yaparak, Topluluğumuzu ikinci yüz yılına hazırlayacak iş gücümüzü zenginleştirmek ve içerisinde bulunduğumuz dijital dönüşümü hızlandırmak da hedeflerimiz arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı. Deprem felaketi sonrasında bölgede yaşayan ya da okuyan gençlerimize öncelik tanınacağını vurgulayan Günal, “Depremden kendisi ya da birinci derece yakınları etkilenen gençlerimiz, programa öncelikli katılabilecek” dedi.

Koç Şirketlerinde İstihdam Fırsatı

Mayıs ayında başlayan pilot uygulamasıyla birlikte programa katılmak isteyen mühendislik son sınıf öğrencileri ve yeni mezun mühendisler, Ctrl+ Future programına başvurularını Kockariyerim.com adresi üzerinden yapabiliyor. Eğitim aşaması yaklaşık 2 ay sürecek olan programda yazılım geliştirme alanını seçen katılımcılar, ön yüz ve arka yüz yazılım geliştirme arasından tercihlerini yapacak ve ardından bulut teknolojilerinde yazılım geliştirme çözümleri, programlama dilleri, web geliştirme teknikleri gibi uzmanlık eğitimleri alacaklar. Veri analitiği alanını tercih eden katılımcılar ise bulut teknolojilerinde veri analitiği ve analiz programlarını öğrenerek bu alanda uzmanlaşacaklar. Programda başarılı olan gençler, eğitimlerine devam ederken 100’den fazla Koç Topluluğu şirketinde 10’dan fazla sektörde staj yapma imkanı bulacaklar ve bu sayede tecrübe kazanacaklar.