Interpack Fuarı, Ambalaj Endüstrisini Ağırladı

Ambalaj sektörünün en önemli fuarlarından biri olan Interpack, 4-10 Mayıs tarihinde Düsseldorf’ta gerçekleşti. “Evinize Hoş Geldiniz” mottosuyla düzenlenen fuar, dünya genelinde birçok sektör insanını ağırladı.

Interpack 2023, endüstri standartlarını bir kez daha belirleyerek küresel düzeyde bir buluşma noktası oldu. Aynı zamanda hem bir pazar yeri hem de içerik merkezi olarak önemli bir rol üstlendi. 155 ülkeden birçok ziyaretçi, ambalaj sektörüne dahil olmak amacıyla Interpack 2023’e katıldı. 2.807 fuar katılımcısı, teknolojileri ve çözümleriyle ambalaj endüstrisinin gücünü ve yaratıcılığını gözler önüne serdi. Katılımcıları buluşturan bu fuar, birçok fikir ve iş birliğini bir araya getirdi.

Fuarın sonunda Messe Düsseldorf’un İcra Direktörü Bernd Jablonowski, şu sözleri dile getirdi: “Interpack sayesinde Messe Düsseldorf’un en önemli etkinliklerinden birini sonunda tekrar gerçekleştirebildik. Fuar etkileyici bir şekilde geri döndü ve ambalaj sektörü, ilgili işlem endüstrileri ve kullanıcı endüstrileri arasında küresel bir platform olarak konumunu güçlendirdi. Hedeflerimize büyük ölçüde ulaştık.”

Düsseldorf’taki Interpack fuarına toplamda yaklaşık 143.000 ziyaretçi katıldı ve bunların üçte ikisi yabancı ülkelerden geldi. Avrupa’nın birçok ülkesinin yanı sıra en fazla ziyaretçi Hindistan, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri’nden katıldı.  Ziyaretçilerin yaklaşık yüzde 75‘i orta veya üst düzey yöneticilerden oluşuyordu.

Dönüşüm Bir Fırsat

Bugünün piyasasındaki gelişmeleri ve zorlukları göz önünde alındığında 2023 Interpack tarihinin en önemli etkinliği olduğunu kanıtlamış oldu. Otomatikleştirme ihtiyacı, sürdürülebilirlik bilinci ve değişen tüketim alışkanlıkları ise fuarda yer edindi.

Interpack’ın Dairesel Ekonomi, Kaynak Yönetimi, Dijital Teknolojiler ve Ürün Güvenliği gibi dört Temel Konuya stratejik olarak odaklanması, birçok yenilikte somut bir şekilde kendini gösterdi. Ambalaj endüstrisi ve ilgili işlem endüstrileri için yenilik döngüsünde önemli bir rol oynayan fuar, bu yıl da bu iddiasını fazlasıyla kanıtladı.

Sürdürülebilir Ambalaj Teknolojileri

Interpack fuarında sürdürülebilirlik tüm yönleriyle ön plandaydı. Sergileyiciler, üretim süreçlerinin tamamında verimlilik ve sürdürülebilirlik ilkesini benimseyen ileri teknolojiler ve bütüncül kavramlar sundular. Interpack’a katılan VDMA Gıda İşleme ve Ambalaj Makine Birliği’nin Genel Müdürü Richard Clemens, “Tüketici ürünleri endüstrisinde birçok şirket sürdürülebilirlik hedeflerini belirledi. Son birkaç yılda, ambalaj makine üreticileri, ilgili teknik adaptasyonlar ve yeni geliştirilen makine çözümleri sayesinde sürdürülebilir ambalaj konseptlerini başarıyla hayata geçirmeyi başardılar. Interpack, yeniliklerin sergilendiği bir vitrin olmanın yanı sıra sürdürülebilir bir dairesel ekonomiye doğru ilerlemenin başlangıç noktasıdır.” dedi.

Interpack fuarında dünya prömiyerini kutlayan birçok çözüm, zengin çeşitlilikleriyle birlikte ambalaj malzemeleri ve tedariklerini içerdi. Yalnızca bu alanda 1.000‘den fazla sergileyici yer aldı ve bu, yeni bir rekorun kırılmasını sağladı.

Gelecek Odaklı İçerikler    

Interpack, iş dünyası için bir platform olmanın yanı sıra sektör için canlı ve dijital içerik sunan bir platformdur. “Interpack” ve “ambalaj dergisi” tarafından düzenlenen toplamda 50 konuşma, özenle planlanmış bir TV stüdyosunda gerçekleştirildi ve canlı yayınlar aracılığıyla en önemli konuların ve trendlerin daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağladı. Sadece fuar süresince, bu programlara yaklaşık 200.000 izleyici katıldı.

Spotlight Talks & Trends Forum, ziyaretçileri cezbeden ve lojistik, dairesel ekonomi ve e-ticaret gibi konuları da içeren yedi temaya yedi gün boyunca odaklandı. Program, Interpack, dfv Conference Group ve PackReport tarafından ortaklaşa sunuldu.