İnsansız Kara Aracı Kapgan, İlk Kez Yurt Dışında Tanıtılacak

Türk savunma sanayii bünyesinde geliştirilen insansız kara aracı Kapgan, IDEX Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı’nda tanıtılacak.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de gerçekleşecek fuar, savunma sanayisi alanında önemli bir yere sahip. Üst düzey resmi delegasyonlarının katılımıyla gerçekleşecek fuarda, insansız kara aracımız Kapgan da boy gösterecek. HAVELSAN’ın bir süredir üzerinde çalıştığı insansız hava ve kara araçlarından oluşan “dijital birlik” konsepti de fuarda sergilenecek.

IDEX Fuarı’yla Kapgan, ilk kez yurt dışında tanıtılacak. Kapgan, fuarda Canik ve Unirobotics ile iş birliği halinde entegrasyon çalışmaları yapılan 30×113 milimetre topla sergilenecek. Kara ve hava hedeflerine karşı zırh delici özelliği olan bu silah sistemi, 2000 metre etkin menzile caydırıcılık sağlayacak. Farklı tip ve kalibrelerdeki silah sistemleri de Kapgan’a entegre edilebilecek.

İnsansız kara aracı, yüksek manevra kabiliyeti sağlayan tekerlekli yapısı ile her türlü hava ve arazi koşullarında, değişik görüş şartlarında üstün harekât kabiliyetine sahip olacak. Taktik sahada kullanılacak diğer faydalı yükler dışında, gerekli görüldüğü durumlarda, platform üzerinde yük taşınacak arayüzler bulunabilecek.