Hidroliksan Teknolojiye Yatırım Yaptı

Yüksek tonajlı özel üretim preslerde marka haline gelen Hidroliksan, yaptığı yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor.

Hidroliksan’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Halim Usta, yaptığı açıklamada, marka haline gelen Hidroliksan’ın yüksek tonajlı özel üretim preslerde büyümeye devam ettiğini belirtti. 2,5 milyon Euro’luk yatırımla, teknolojik üretim parkurunu daha da güçlendirdiklerini ifade eden Usta, şirketin 20 tondan 3 bin tona kadar pres üretebildiğini ve bu preslerin otomotiv, tarım ekipmanları, otomotiv yan sanayi, çelik kapı, beyaz eşya gibi birçok endüstride hem yurt içinde hem de yurt dışında kullanıldığını vurguladı.

Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni tesislerinde 100’ün üzerinde çalışanla ürettikleri, kaliteli ve spesifik preslerin dünyada tercih edilen bir marka haline geldiğini ifade eden Usta, “Avrupa’da Amerika’da tercih edilen bir marka olduk” dedi.

Halim Usta, “1982 yılından bu yana Hidrolik pres üretiyoruz. Kullanım alanı çok geniş. Otomotiv, imalat gibi presin ihtiyaç olduğu her sektöre hizmet veriyoruz. Bunun yanı sıra bir de özel presler üretiyoruz. Ürettiğimiz presler dünyanın 4 bir tarafından birçok firmanın dikkatini çekti ve kullanılmaya başlandı. Bugün 20 tondan 2 bin 500 tona kadar pres üretim kapasitemiz var. Preslerin neredeyse tüm aksamlarını kendimiz üretiyoruz. Mühendis ekibimiz çok güçlü. Sürekli yenileyerek üretim yapıyoruz” diye konuştu.

Endüstrinin Merkezine Pres İhraç Ediyoruz

İhracatta yüzde 80 oranına ulaştıklarının altını çizen Halim Usta, şöyle devam etti: “Bugün üretimin merkezi Avrupa’ya pres ihraç ediyoruz. Almanya başta olmak üzere Avrupa’da birçok ülke güçlü pazarımız oldu. Aynı şekilde ABD pazarında da tercih edilen bir markayız. En son ABD’ye 4 adet yüksek tonajlı pres gönderdik. Pres ihtiyacı olan bir üretici mutlaka bizim kapımızı çalar.”

Halim Usta, kapasiteleri hakkında bilgi verirken yıllık 2 bin 500 adet pres ürettiklerini ifade etti. Ayrıca sürekli olarak yeni yatırımlar yaptıklarını belirten Usta, son olarak İspanya’nın ünlü makine üreticisi Soraluce’den 2,5 milyon Euro değerinde teknolojik sistem ve makine satın aldıklarını aktardı. Sektörün sorunlarına da değinen Usta, en büyük problemlerinin kalifiye eleman bulmak olduğunu ve eleman sorunu nedeniyle üretim kapasitesinin istedikleri seviyede olmadığını sözlerine ekledi.