MediaMarktSaturn’den Sürdürülebilirlik Raporu

MediaMarktSaturn, sürdürülebilirliği kurumsal stratejilerinin temel bir bileşeni olarak benimsiyor. Şirket bu doğrultuda, 2021/22 mali yılı Sürdürülebilirlik Raporu‘nu yayımladı.

MediaMarktSaturn, sürdürülebilirliğin şirketlerin ekonomik başarısı üzerinde uzun vadeli olumlu bir etkisi olduğuna inanarak, bu alandaki farkındalığı artırmayı, iç süreçlerini değiştirerek ve emisyonlarını azaltarak faaliyetlerini daha da sürdürülebilir hale getirmeyi hedefliyor.

Rapor verilerine göre, MediaMarktSaturn, kendi ticari operasyonlarından kaynaklanan CO2 emisyonlarını 2015 yılından bu yana yüzde 78,5 oranında azalttı. Şirket aynı şekilde, 2018/19 mali yılından bu yana toplam enerji tüketimini yüzde 12 azaltmayı başardı.

Markanın, 2020/21 mali yılında yaklaşık yüzde 81 olan yenilenebilir enerjinin elektrik payı, yüzde 90‘lara kadar yükseldi. MediaMarktSaturn, 2020/21 mali yılına göre yüzde 158,8 daha fazla sürdürülebilir ürün sunarak 25′ten fazla kategoride 3 bin 207 çevre dostu ürüne sahip. Ayrıca yaklaşık 3,2 milyon cihazın tamiri, 550 binden fazlasının mağazalardaki SmartBarlarda gerçekleştiriliyor.

Sürdürülebilirlik, Şirketin Odağında Yer alıyor

MediaMarktSaturn’ün sürdürülebilirlik hedefleri arasında Avrupa’daki en sürdürülebilir tüketici elektroniği ürün yelpazesini müşterilerine sunmak, yeni bir sürdürülebilirlik vaadi oluşturmak ve iklim açısından nötr bir alışveriş deneyimi sunmak yer alıyor. Bu hedeflere ulaşmak için marka, ticari faaliyetlerinin değer zinciri boyunca doğrudan veya dolaylı olarak neden olduğu emisyonların sorumluluğunu üstleniyor. Aynı zamanda işletme süreçlerini optimize etmek ve karbon ayak izini iyileştirmek için sürekli olarak yeni önlemler geliştiriyor.

MediaMarktSaturn, Paris Anlaşması’nın küresel iklim değişikliğini sınırlama hedeflerinden ilham alıyor. Bu hedefler arasında CO2 emisyonlarının 2050‘ye kadar yıllık olarak yüzde 4,5 oranında azaltılması öne çıkıyor. Bu doğrultuda, 2023 sonuna kadar Kapsam 1 ve 2 emisyonlarını net olarak sıfırlamayı hedefleyen MediaMarktSaturn, önümüzdeki 10 yıl içinde tedarik zincirindeki tüm Kapsam 3 emisyonlarını azaltmayı planlıyor.

MediaMarkt sürdürülebilirlik için daha iyiye gidiyor

Şirket, küresel zorlukların üstesinden gelmede öncü bir rol oynamakta kararlı olduğunu gösteriyor. Alman Perakende Federasyonu‘nun (HDE) eylem ilkeleri, Çeşitlilik Şartı ve BM Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin bir parçası olan MediaMarktSaturn, aynı zamanda Avrupa Komisyonu’nun Yeşil Tüketim Taahhüdü Girişimi’ni de imzaladı.

Ticari faaliyetlerinin iklim ve kaynakların bulunabilirliği üzerinde etkisi olduğunun bilincinde olan MediaMarktSaturn, bir tüketici elektroniği perakendecisi olarak ekolojik açıdan sorumlu bir ekonomik büyüme sağlamayı hedefliyor. Küresel iklimin korunmasına açık ve kanıtlanabilir bir katkı sağlamayı amaçlayan marka, bu amaçlar doğrultusunda hareket ediyor. Buna göre, 2019/2021 referans yılına kıyasla, 2033 yılı sonuna kadar satın alınan malların ve hizmetlerin iç operasyonlar için taşınmasından kaynaklanan net CO2 yoğunluğunu ve marka emisyonlarının net CO2 yoğunluğunu yüzde 30 oranında azaltmak, şirket içi operasyonlardan kaynaklanan doğrudan ve dolaylı net CO2 emisyonlarını ise 2023 yılı sonuna kadar sıfıra indirmeyi amaçlıyor.