Alarko Carrier, Ar-Ge ve İnovasyona Odaklandı

Alarko Carrier, bu yıl Ar-Ge ve inovasyona odaklı yatırımlar yapmayı hedefliyor. Cem Akan, Alarko Carrier Genel Müdürü, Eskişehir’de yeni bir fabrika satın alarak başlattıkları yatırım sürecini yıl sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını ifade etti.

Bu yıl, şirket cirosunun yaklaşık yüzde 2’sini Ar-Ge yatırımlarına ayırdığını söyleyen Alarko Carrier Genel Müdürü Cem Akan, Eskişehir’de yeni bir fabrika satın alarak başlattıkları yatırım sürecini yıl sonunda tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Akan, “Bu tesisimizde öncelikli olarak İstanbul Dudullu fabrikamızda üretimini yaptığımız ısıtma ürünlerinin imalatını gerçekleştireceğiz. Daha sonra üretim gamımızı genişleteceğiz” şeklinde konuştu.

Cem Akan, Ar-Ge tesislerinde TÜBİTAK ve üniversitelerle ortak test çalışmaları yaptıklarını belirtti. Aynı zamanda Carrier’dan yapılan teknoloji transferleri sayesinde ürünlerinde önemli geliştirmeler sağladıklarını da vurguladı. Bu yılın ayrıca sürdürebilirlik ve dijitalleşme odaklı yatırımlarını hedeflediklerini dile getiren Akan, aynı zamanda Carrier bünyesinde bulunan Toshiba’nın split klima, ısı pompası ve VRF cihazlarının Türkiye’deki satış, pazarlama ve servis faaliyetlerini yürüttüklerini belirtti.

Hidrojenli Kombi Ve Isı Pompası İçin Ar-Ge Yapıyor

Bu yıl fancoil üretimine başladıklarını ve bataryasını üretmek için yılın ilk çeyreğinde yatırımı tamamladıklarını kaydeden Cem Akan, “Rooftop ve klima santrali laboratuvarımıza ek olarak geçen yılın sonunda fancoil laboratuvarımızı da açtık. Özellikle sirkülasyon pompası ve ısıtma ürünleri için Ar-Ge yatırımlarımız olacak. Yerden ısıtma ürünlerinde iki yıldır bir atılım içindeyiz. Sirkülasyon pompasında yeni kapasiteler ve bina otomasyon uyumlu modelleri piyasaya sunacağız. Güneş enerjili dalgıç pompa ürünümüzü piyasaya sunduk. Isı pompası ve hidrojenli kombi ürünleri üzerinde Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

<strong>Cem Akan<strong>

Geçen Yılı Yüzde 71 Ciro Artışı İle Tamamladı

Mevsim koşullarının etkisiyle 2022 ve 2023 yıllarında pazarda artış yaşanırken firma olarak bu artışın üzerinde bir büyüme ile gösterdiklerini kaydeden Akan 2022’yi %71 ciro artışı ile tamamladıklarını açıkladı. Akan, “Ciromuz 2 milyar 158 milyon liraya, net karımız yaklaşık 579 milyon liraya ulaşırken toplam öz kaynaklarımız ise 1 milyar 226 milyon lirayı aştı. Kapasitemizin yüzde 88’ini kullanabilir durumdayız. Ürün bazlı yatırımlarımız sayesinde üretim ve satış rakamlarımızı önemli ölçüde arttırdık. Yılın ilk çeyreğinde ise ciromuzu geçen yılın aynı dönemine göre %104 artırarak 958 milyon liranın üzerine net karımızı 42 milyon liranın üzerine taşıdık. Toplam öz kaynaklarımız ise yaklaşık 980 milyon lira oldu” dedi.