General Motors, Otomobillerini ChatGPT ile Destekliyor

Yapay zekâ modelini araçlarına entegre etmeyi amaçlayan General Motors, araç içi dijital asistanını ChatGPT ile destekliyor.

Marka yelpazesinde Chevrolet, Cadillac, Buick ve GMC’yi bulunduran General Motors, OpenAI’nin yapay zekâ sohbet aracı ChatGPT’yi yeni asistanıyla buluşturuyor. ABD merkezli otomobil ve kamyon üreticisi şirket, dijital asistanı için Microsoft’un Azure bulut hizmetinden yararlanacak. Yeni dijital asistanını geliştirmek için Microsoft ile çalışan şirket, General Motors‘un otonom sürüş teknolojilerine odaklanan kolu olan Cruise ile iş birliği yapıyor.

General Motors Yazılım ve İşletim Sistemlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Scott Miller, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Miller, otomobille ilgili bir sorun olduğunda sürücünün asistanla diyaloğa girebileceğini belirtti. Örneğin; otomobilin lastiği patladığında, sürücü sesli asistana ne yapmasını gerektiğini ve lastiği nasıl değiştireceğini sorabilecek. Miller, “ChatGPT her şeyin içinde olacak.” diyerek chatbot’un normalde bir kullanım kılavuzunda bulunan araç özelliklerinin nasıl kullanılacağına, garaj kapısı kodu gibi program işlevlerine veya bir takvimden programları entegre etmeye ilişkin bilgilere erişmek için kullanılabileceğini aktardı.

Sesli asistan sadece araç içinde de aktif olmayacak, servisle alakalı konularda da randevu almak için destek olacak.