European Bioplastics, Brüksel’e Yeni AB İşleri Başkanı Atadı

Avrupa’daki biyoplastik endüstrisini temsil eden Avrupa Biyoplastikleri (EUBP), Roberto Ferrigno’yu AB İşleri Başkanı olarak atadığını duyurdu.

Ferrigo, 1 Ocak 2023 itibariyle göreve başladı ve bundan sonraki görevini Brüksel’de gerçekleştirecek.  AB işleri başkanı görevinin yanı sıra 1 Şubat 2023 tarihinde de yeni açılan Brüksel ofisine başkanlık edecek. European Bioplastics ve üyeleri, Roberto Ferrigno’yu EUBP ekibinin bir parçası olarak görmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

EUBP Başkanı Stefan Barot yaptığı açıklamada, “Roberto, biyobazlı ve kompostlanabilir plastikler söz konusu olduğunda EUBP ekibine ve uzmanlar grubuna uyum sağlayacak biri. Kendisi zaten uzun zamandır biyoplastik endüstrisinde çalışıyor ve Brüsel’e bu deneyimle birlikte geliyor. Bu kritik zamanda sektörümüzün çıkarlarını temsil edecek doğru kişi olduğundan şüphem yok.’’ şeklinde konuştu.

Uzun yıllardır biyoekonomi alanında birçok farklı kişiyle çalışan Ferrigno, Avrupa’daki biyoplastik endüstrisini temsil etmeyi dört gözle bekliyor. Ferrigno, “EUBP’ye katılmak için doğru bir zaman. Yeşil Anlaşma ve ilgili politika girişimleri, Avrupa’daki kaynakları verimli kılıyor. Ayrıca iklim dostu bir biyo-tabanlı ekonomi oluşturmada da eşsiz fırsatlar sunuyor.’’ dedi.

Roberto Ferrigno, European Bioplastics’e katılmadan önce Avrupa ve uluslararası kuruluşların yanı sıra bağımsız küresel kampanyalarda da yer aldı. Greenpeace, WWF ve önde gelen bir küresel halkla ilişkiler firması olan Weber Shandwick gibi şirketlerde üst düzey görevlerde bulundu. Ferrigno, uzun yıllardan beri meslek danışmanı olarak da görev almaktadır.